Årets inlinespremiär

Sopade vägar och en helt underbar kväll är en lyckad kombination för att damma av våra inlines för säsongen. Eftersom vår cykel blev stulen förra sommaren och aldrig hittad igen är inlines vårt enda sätt att konditionsträna hundarna förutom det spring som blir i skogen. Inte nog med att hundarna får träning, även vi får ordentligt med motion. Jag får känningar direkt i smalbenen, helt andra muskler används tydligen än vid promenader.

Premiärturen blev inte alls särskilt lång. Cykelvägen fram och tillbaka, ca 1 km och det var Yuffie och Kiros som fick äran. Kiros drog mig en liten bit men för det mesta travade han fint. Yuffie skötte sig galant med husse bakom mig. Sedan var det Rumbas allra första tur med husse på inlines. Rumba fick åka lika långt och skötte sig exemplariskt. Vi hade förväntat oss vilt dragande i selen men fröken travade städat.

Trött Yuffie efter lydnadsträning och inlinestur

Tifa ville väldigt gärna vara med men det fick hon inte. Hon har ont i sitt knä och ska ta det lite lugnt. Tifa går inte ens uppför våra tre trappsteg för tillfället utan vi lyfter henne. Vi vet inte varför Tifa fick så här jätteont efter lägerhelgen. Kanske spelade det lite ruggiga vädret roll och sittande i bilen blev det mycket av. Husvagnen har vi varit ute med lika länge tidigare utan att Tifa blev så här dålig men då vill jag minnas att hon fick en Rimadyl morgon och kväll men under lägerhelgen fick hon en halv morgon och kväll. Den dosen tillsammans med vädret, stilla sittandet och hoppandet in och ur husvagnen är kanske orsaken. Vi bara hoppas att det stabiliserar sig igen men det har vi goda förhoppningar om att det gör. Tifa verkar inte ha lika ont idag som hon hade igår. Hon har fått vila med promenader i sin egen takt på mjukt underlag, ökad Rimadyldos och kylterapi runt det onda knäet.

Jag funderade på om det var bättre för Tifa att ha sin matskål lite högre upp och tog i morse fram en diskmedelshink som jag ställde hennes skål på. Husse var tydligen inte nöjd med arrangemanget för när jag kom hem såg det ut så här

Tifas nya matbar

Om det gör någon skillnad får vi se. Rumba tyckte att vattenskålen hade hamnat perfekt i alla fall.

Besök oss på www.puckolinas.se

3 Comments

Carro says:

Stackars Tifa, hoppas hon blir bra fort. En matbar har även jag funderat på mest för att slippa det eviga dreglet över hela golvet i köket. Placerar man matbaren under huvudet på Yana så borde problemet vara löst


Yvonne E says:

Första gången jag ser en höj- och sänkbar matbar… Hittat var?


puckolinas says:

Arken Zoo här i Mora. Säljs även av Häromi har jag sett.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *