Första besöket hos sjukgymnasten

Tifa har idag varit och besökt sjukgymnasten på Falu Djursjukhus för första gången. Allt känns betydligt mer positivt efter det besöket. Sjukgymnasten tittade, klämde och kände på Tifa. Tifa släpar sin högra baktass något i trav men knäleden har full rörlighet vilket är helt fantastiskt. Prognosen för att Tifa ska ha ett normalt och relativt smärtfritt liv hädanefter är god. Det kommer att krävas träning resten av livet men det är det helt klart värt.

Tifa kommer troligtvis aldrig att starta i lydnadsklass 3. Jag tycker inte att det är försvarbart att utsätta hennes knäled för den explosivitet och de inbromsningar som krävs för lydnadsklassen. Däremot ska Tifa ha hjärngympa och det kommer nog att ske med hjälp av rallylydnad. Tifa är inte en hund som är nöjd med att enbart ligga i soffan och käka praliner. Nya övningar från rallylydnaden kommer att göra henne nöjdare i livet tillsammans med spår.

Idag fick Tifa testa vattentrasken för första gången. Tifa är väldigt rolig med nya saker, inga problem med någonting. Hon knatade upp i vattentrasken utan problem. Hon såg dock lite förvånad ut när vattnet började stiga i karet och det var lite svårt till att börja med att behärska rullbandet. Tifa gick framåt i lite för snabb hastighet vilket ledde till att hon sedan fick stanna och då åkte hon bak till rumpan nuddade väggen bakom henne. Vid ett tillfälle hamnade även en tass utanför rullbandet och då blev det stora problem med gången när tre ben stod på stället medan den fjärde som var bredvid flyttades framåt. Efter en liten stund hade Tifa dock fått ordning på allt och gick ordentligt på rullbandet som om hon aldrig gjort annat. Det var väldigt besvärligt att vila i vattnet dock. Varför ska Tifa behöva stå still och till råga på allt i vatten? Det blev massor med pip och gnäll… När rullbandet sattes igång igen föll hon direkt in i korrekt rytm. Sjukgymnasten stängde av när det gick som bäst för att Tifa skulle få en positiv minnesbild till nästa gång. Jag är inte helt övertygad om att Tifa ser på samma sätt på det. Jag misstänker att Tifa kommer att minnas att hon blev blöt istället för att det fungerade bra på rullbandet. Nästa pass i vattentrasken blir om två veckor.

Nu ikväll är det en trött Tifa som trynat ihop i en biabädd efter att ha puttat ut fällen.

Vattentraskare

1 Comment So Far

Carro says:

Men så glad jag blir av att läsa det. Kommer du på att ni vill tävla i spår kan ni alltid köra lite viltspår. Det är tur att möjligheten att aktivera Tifa på olika sätt inte försvinner


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *