Vindövningar

När planen är att träna på vindövningar till söket är det bra med en liten gnutta vind åtminstone…

Dagen har ägnats åt resterande ved och hundarna har fått finna sig i att ligga på gården fastbundna. Det är inte den roligaste aktiviteten så för att de skulle få aktivera hjärnan lite tänkte vi göra några vindövningar på kvällspromenaden. Under dagen hade det blåst en skön bris men nu på kvällen var det näst intill vindstilla. Tja, hundar har ju en fantastisk näsa men det vore snällare mot nybörjare med bättre vind. I alla fall när inte hundarna vet vad leken går ut på…

Yuffie var först ut och det blev inte riktigt som vi tänkt. Svårt att stötta husse i övningen när jag ligger gömd men för Yuffies del så löste hon uppgiften, dock inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Rumba fick prova sedan och hon hade verkligen ingen aning om vad vi ville att hon skulle göra. Hon körde en snygg uppvisning i sin spårteknik. Ja, ja, trött i huvudet blev hon i alla fall.

Kiros visste inte vad jag ville de två första gömmorna men vid den sista fick han verkligen vinden i näsan och som han jobbade sedan för att lokaliserade husse. Han fick cirkla runt flera varv och valde fel håll ett par gånger men det viktiga var att han lyckades med uppgiften genom att använda näsan högt.

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *