Kiros MT

Igår tog vi husvagnen till Örebro för en helg med tester av hundarnas mentalitet på agendan. Först ut var Kiros med korningens mentaltest. Vi tittade på första hunden men sen förberedde jag Kiros för vi hade nr tre. Husse var publik även på andra hunden.

Kiros lekte som vanligt ända till 40m leken. När jag släppte honom sprang han två meter mot testledaren för att sedan vika av till vänster rätt ut i skogen. Där rök poängen som fattades för att bli godkänd fick vi veta senare vid genomgången. Det fattades ynkliga nio poäng på den första delen för att Kiros skulle bli godkänd. Sånt som händer och varför Kiros skulle ut i skogen vet bara han. Jakten och uthålligheten var inte hans grej alls.

Inga problem med figurraden och det sociala samspelet var mest skall från Kiros sida. Dumpe kom han fram till när jag stod vid den. Skramlet löste han själv efter en stund. På både skramlet och släden flydde han en bit men inte särskilt långt. Släden behövde han min hjälp för att komma fram. Jag fick gå fram först. Det mycket roliga är att när Kiros väl varit fram har han helt avreagerat. Det enda som fanns kvar var intresse mot föremålen. Kollade till på de passiva skotten men kampade fint under de aktiva.

Slutsumman blev 322 poäng men tyvärr inte godkänd då det saknas lite poäng på lek- och jaktdelen. Kiros största svaghet är koncentrationen men det var inget nytt. Annars gillades han väldigt mycket av bägge domarna. Den ena tyckte att det var synd att han inte hinner göra om det. Jag är nöjd och jag kände igen Kiros runt hela banan plus att han är skottfast. Lite funderar jag bara på om han hade blivit godkänd om jag testat för ett år sedan. Jag tror det men nu är det som det är…

Nu blir det godnatt. Imorgon är det Rumbas tur att gå MH.

3 Comments

carro says:

Synd på så få poäng. Det ska bli kul att se rumbas mh protokoll


Tina och Kim says:

Så synd på de saknade futtiga poängen. Håller med, för ett år sedan kanske det hade gått även för Kim


Yvonne E says:

Ja, det var synd på så få poäng. Men, det är ju i alla fall en bra hund!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *