Sele till Tifa

Hurttas vadderade y-sele

Tifa har fått börja använda sele till vardags istället för halsbandet. Jag noterade nämligen att hon gick med kroppen på sniskan när kopplet hängde ner på bogen. Var kopplet på höger sida vred hon bakdelen till vänster och tvärtom när kopplet hängde ner på vänster sida. Det kändes inte som en lämplig gångstil när ryggen spökar ibland och bakdelen ska belastas jämnt med tanke på muskulaturen.

Tifas spårsele är lite för stor i storlek för att passa till vardagspromenaderna. Den är anpassad till det drag som blir under ett spår snarare än att bara ligga på hunden vid promenader. Trots att jag dragit åt den allt som går runt bröstkorgen behöver den selen draget i linan för att ligga bra.

Typen på selen vi köpte till Khela

Vi har även en annan typ av sele som vi köpte till Khela på äldre dar och som vi är helnöjda med. Dock passade inte den selen till collies utan vi fick köpa en större storlek och den halkar tyvärr framför skulderbladen och ser tung ut på Tifa. Den selen tyckte jag heller inte att Tifa såg bekväm ut i när hon har ont i ryggen eftersom hon får ont framme i bröstryggen.

Efter mycket funderande och provande valde jag till slut att köpa en y-sele från Hurtta till Tifa. Första steget var att välja storlek och när jag väl hittat rätt storlek höll jag på att bli gråtfärdig. Jag hittade den rätta storleken enbart i neongul! Den fungerade bra att prova storleken men Tifa var inte vacker i den färgen kan jag säga. Efter mycket letande andades jag ut för jag hittade en i svart som jag önskade. Visst hade jag kunnat beställa en på nätet men jag hade ett presentkort på Arken Zoo och det satte fint just nu. Hade det varit Kiros eller Yuffie hade en neongul eller neonrosa varit fin men för att selen ska passa fler hundar blir svart bra.

Tifa har nu använt selen sedan jag köpte den i fredags och vi är nöjda med den både jag och hon. Hädanefter blir det bara halsband vid tävlingar då det enligt reglerna enbart är tillåtet med halsband.

Besök oss på www.puckolinas.se

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *