Skithundar!

Husse har hundar som kan konsten att göra sig själva till inte så önskade medlemmar i flocken. Det handlar naturligtvis om skit i alla dess former men framför allt det som äckliga människor lämnar ifrån sig. Det sista vi gjorde igår innan vi lämnade stugan var att åka upp till tjärnen för att gå kvällsrundan i skogen. Vi kollade blåbären och Tifa fick sig ett träningspass i blåbärsriset. Direkt vi klev ur bilen såg husse på Yuffie att det fanns något spännande/gott i skogen. Han fick jobba ganska bra på att få Yuffie med åt rätt håll för hon provade att vända flera gånger när vi fick ryggen åt hennes håll.

Vi konstaterade ganska snabbt att bärplockarna vi såg förra gången vi var i stugan hade missat väldigt mycket blåbär. Nästa vecka ska vi plocka lite till vår frys, hinner inte denna vecka men av smaken att döma var de inte riktigt klara ännu utan kan gott stå där en vecka till. Nu blev inte passet för Tifa längre än ca 20 min men det är bättre det än inget alls. Klockan hade blivit mycket också och vi behövde åka hem för lite sömn innan arbetsdagen börjar igen. På väg tillbaka till bilen hölls ett vakande öga på Yuffie för att undvika att hon for iväg till det intressanta stället. Vid bilen upptäcker vi att Rumba var borta. Hon brukar alltid springa runt som en galning och därför lade vi ingen vikt vid att hon var utom synhåll en stund. Rumba kom när husse ropade men hon kom från dungen som Yuffie vädrade emot. Vilt smackande kom en mycket glad terv farande. Husse höll på att kräkas redan när Rumba var i närheten av honom. Hon hade ätit skit! Antagligen skit från de ukrainska bärplockarna… Det luktade apa om hela hunden. Fläkten på hög fart i bilen och väl hemma fick hundarna var sin dentastick med mintsmak. Jag vet inte vad husse har för hundar. Vi var väldigt tacksamma för att det var Rumba som var dit eftersom hon ”bara” åt av skiten. Yuffie har förkärlek till att rulla sig i sådana trevliga lämningar. Människor är i alla fall det äckligaste som finns.

Taket på lillstugan har nu fått underlagspapp på sig och vi slipper täcka taket med presenningar längre. Bara ytbeläggningen kvar sedan är taket klart. Det går bra men det är typiskt att vädret under veckorna är fint medan det kommer regn på helgerna när vi har tid med taket.

4 Comments

Nice says:

Ja fy fan! Och det är inte bara bärplockare tyvärr, dom är ju där under begränsad tid…
Motionärer är värst!! Det verkar vara mer regel än undantag att det skall skitas vid träning, och värst är orienterare!
Men som sagt, hellre att dom äter än att dom rullar sig i det! Det försvinner ju relativt snabbt ur munnen på dom…..
Tack och lov var det djurbajs Grym rullade sig i häromdagen, människobajs vet jag inte om det gått att får bort tillräckligt i en kall bäck….


puckolinas says:

Jag kan meddela att det inte går bort med kallt vatten. Yuffie hittade och rullade sig i när vi var på väg hem med husvagnen 2010. Det blev ett besök på gör-det-själv hallen i Dorotea för att få henne ren igen. Resan dit var en plåga trots påtvingat bad i kall sjö.


carro says:

Usch usch. Jag är glad över att det inte finns så mycket skit för hundarna att rulla sig i här. Lexus är tyvärr snabbare än bayrarna på att kasta sig och rulla så det är inte alltid jag hinner med


Marie-Louise says:

Känns igen. Rex skulle som den stolta och värdiga hund han är aldrig komma på tanken att äta eller rulla sig i bajs. Men Hetsa….Henne ska man inte prata om, det bästa är dock att rulla sig i skiten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *