Återupptagen träning

I helgen har det äntligen blivit både tid och temperatur för hundträning. -13 när vi klev upp på lördagen bådade mycket gott för dagen. Det blev först en promenad i skogen där Kiros äntligen fick springa av sig lite energi efter två veckors koppeltvång. Spännande var bara förnamnet tyckte hundarna när vi sprang på relativt färska älgspår. När till och med Tifa vädrar älg måste de stå någonstans i skogen,  av spåren att döma en ko med kalv.

Efter promenaden fortsatte vi ut på klubben för lite lydnadsträning. Kiros tränade apportering och framförgående. Apporteringen gick lite si och så. Vi jobbar på farten in igen. Matte står nämligen där och jag vet att hon inte kommer att försvinna tycker Kiros. Därmed behöver jag inte skynda mig in till henne. Framförgåendet börjar ta sig. Kiros får träna det på vägen mellan planerna på klubben. Inte det enklaste stället då alla rastar sina hundar efter den vägen men han skötte sig mycket bra.

Yuffie tränade rutan och fritt följ med husse. Det har varit backning i träningen på rutan för att få henne mer mitt i och inte sikta på en kant. Det blir nog ordning på det till det blir tävlingsdags. Rumba orsakade dock mycket frustration hos husse. Apporteringen är ett problemmoment. Denna gång ville hon inte ens springa ut och hämta apporten. Tidigare har hon utfört momentet korrekt och de tränade på ingångarna. Lustigt att en hund med så pass mycket kamplust som Rumba har upplever apporteringen som besvärlig. Jag vill minnas att jag hade stora problem med Astra innan vi fick till det också. Colliesarna har inte stökat särskilt mycket med apporteringen. Hundar är individer.

Idag har jag och Tifa varit på rallylydnadsträning. Jag åkte till ridklubben till 10 bara för att tycka att jag var lite väl ensam och när jag dubbelkollade meddelandet från Ulrica stod det 12 i det. Jag åkte hem, klippte klorna på hundarna och borstade Kiros en omgång. Till 12 var jag ute på ridklubben igen och då hade jag kompisar. Anna-Lena hade gjort en bana med blandade skyltar från forsättning- och avanceratklass med mycket sitt. Det tog på Tifa och jag märkte att hon fick lite känningar i sitt artrosknä. Akupunktur för henne i veckan och bokning av vattentrask får det bli. Sjukgymnastiken blir lite lidande när det inte går att använda snön pga skare.

Kiros följde med och fick ett pass framförgående på parkeringen vid ridklubben. Det var första gången på en stor plan och första försöket var med viss tvekan. Bara att backa lite på kraven och belöna korrekt. Sista passet gick han 7-8m helt rakt mitt på planen. Det lovar gott inför framtiden.

4 Comments

Carro says:

Kul att komma igång med träning igen.


puckolinas says:

Det var jätteskönt tyckte både vi och hundarna. Vi får se hur kallt det blir utifall träningen får bli det som går inomhus ett tag till. Skulle vilja spåra lite.


Carro says:

Jag längtar efter att spåra och kunna hitta på mer utomhus. Igår körde vi ett lek/lydnadspass på 30 min när det var -18, Lexus klarar kylan bättre än mig. Tränar inte något ute som gör att han måste vara stilla någon längre stund


puckolinas says:

Det är lite bistert att träna hund i -18. Kallt om fingrarna att belöna tycker jag och det blir så segt med belöningarna. Vi hade -21 igår kväll och träningen skedde inomhus. Vad jag önskar att vi hade haft ett större hus eller i alla fall en källare med gillestuga som var inredd för hundträning. Tifa fick knappt plats att vända när vi tränade på att snurra. Hundarna fick lite träning i alla fall och blev nöjda.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *