Envis eller korkad

Jag skrev sist att Kiros lugnade ner sig  då Rumba gått ur löpet. Det visade sig var en sanning med viss modifikation. Lunchpromenaden gick till slut bra men det krävdes en ordentligt uppläxning av både Rumba och matte innan Kiros valde att låta henne vara ifred. Ja, eller ifred och ifred, han gick bredvid och bevakade henne men lät henne vandra runt. Själv kunde han faktiskt också göra det han skulle. Helt gett upp hoppet hade han inte och det märktes när vi kom in för att äta lunch. Han kunde inte låta Rumba vara en enda sekund trots att Rumba var rätt skarp mot honom. Han verkar ta hur mycket stryk som helst från henne utan att tappa hoppet. Bara envis eller korkad är frågan.

Som Kiros beter sig mot Rumba har han aldrig gjort med någon av de andra tikarna. Khela behövde bara hosta lite för att han skulle passa sig väldigt noga. Tifa brukar bara behöva ge honom ett ont öga medan Yuffie får ta till tänderna någon gång innan budskapet sjunkit in. Från min synvinkel kan jag se ett par olika saker som kan orsaka hans envishet.

  1. Rumba luktar fortfarande väldigt gott trots att hon inte blöder längre
  2. Rumba är hans bästa lekkompis och det påverkar att han inte riktigt tar henne på allvar
  3. Rumba är yngre och minstingen i flocken
  4. Yuffie ska börja löpa när som helst och påverkar honom men han går istället på Rumba som han inte har samma respekt för
  5. Överskottsenergi efter en kall period utan ordentligt med motion och träning
  6. Kiros har fått hjärnsläpp

Kiros tycker dock inte att hennes kissfläckar är goda längre även om han gärna markerar över dem fortfarande. Det kan han i och för sig även göra med Tifas fläckar trots att hon är p-sprutad och inte kommer att löpa. Rent spontant känns det som alla punkter ovan utom den sista spelar in och att det är hela situationen som stökar i hans hjärna.

Idag efter en timmes lunchpromenad var han inte lika hemsk på Rumba och det känns som teorin med överskottsenergi är en het kandidat just nu. I helgen kommer det att bli träning under de varmaste timmarna och förhoppningsvis är flocken i harmoni igen nästa vecka. Innan vi klev upp i morse låg Kiros på rygg i sängen för att bli kliad på magen trots att husse och flickorna klev upp i det andra rummet.

1 Comment So Far

Yvonne E says:

Varmaste timmarna? Är det när tempen stiger till -15, eller… 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *