Träning två dagar, en vilodag

Vår plan var att hålla det träningsmönstret och det sprack direkt. Vi tränade i helgen och hundarna fick träningsledigt på måndagen. Igår skulle vi ha tränat men den enda som fick träning var Tifa och för hennes del blev det sjukgymnastik med cavalletti-, balansboll- och ryggövningar. Kiros fick vara sjukskriven för han hade inte energi att lägga på träning efter magsjukan. För Yuffies och Rumbas del blev det träningsfritt pga husses rygg. Husse fick rejält ont i sin ländrygg i måndags och det var länge sedan som diskarna i ryggen ställde till det på detta vis.

Aktiveringen som blev igår för hundarna var en tur ut i skogen för att springa av sig den värsta energin. Yuffie och Rumba fick lös ett mindre träd som de hade dragkamp med. Rumba fick sig en ordentlig kullerbytta när hon kom springande med pinnen och helt plötsligt kördes ena änden ner i snön. Hon blev rejält snopen och inte blev det bättre av att vi skrattade åt henne. Slående för gårdagens promenad var att hundarna uppehöll sig nära oss. Rumba brukar ta turer i slag ut från vägen åt bägge hållen. Vi brukar säga att hon tränar sök ensam men igår var hon max 30m från oss som längst. Snön var inget besvär att springa i för Rumba och Kiros sprang ordentligt bredvid vägen utan problem. Vi antog att vi hade varg i närområdet med tanke på att ingen av hundarna ville lämna oss. Vi kunde inte tänka på något annat som kan orsaka den reaktionen. Runt oss sprang hundarna och lekte som normalt. Om det var varg och hundarna reagerar på detta vis och inte börjar söka upp dem känns det riktigt tryggt i skogen.

Kiros fick majsvälling både igår kväll och idag på morgonen. Det var ingen höjdare tyckte han utan han ville ha riktig mat. Lätt att förklara för en hungrig hund att hans mage behöver vila lite till och att majsvällingen gör nytta i hans kropp. Om allt går bra under dagen blir det lite vanlig mat i vällingen i kväll. Det var inte den normala farten på Kiros igår i skogen men det var inte konstigt. Han gjorde några halvhjärtade försök att leka med Rumba men orkade inte riktigt några längre stunder.

Kiros somnade hos husse igår kväll.Hade behov av närhet.

Kiros somnade hos husse igår kväll,
lite trött och ynklig fortfarande.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *