Snöigt

Vi tog oss vatten över huvudet idag på lunchen. Eller säger man snö över huvudet denna tid på året? Jag tänkte pulsa i snön med hundarna, något vi inte gjort på länge då vi har haft en skare som hållit för hundarna vilket inte ger någon pulsning. Nu missbedömde jag snömängden totalt. Jag trodde faktiskt inte att det var så mycket snö men numera går det upp till knäna på mig. På vissa ställen även över knäna och där var det svårt att ta sig fram. Det blev en kort pulsrunda där jag mest spårade åt hundarna. På slutet gick Tifa om mig för hon tyckte väl att jag var för sölig när jag satt fast i snön emellanåt. Det blir inte mycket till pulsande utan hundarna skuttar för att ta sig fram. Kiros skulle gena på ett ställe då han och Rumba sprungit för långt. Jag såg ett par svarta öron flaxa över snökanten när Kiros kämpade sig uppför backen. Det gick bra så länge han hade fart men han stannade upp vid ett tillfälle och då fick han jobba ordentligt för att komma upp. Ca 50 cm snö och 58 cm hund måste det ha varit, inte underligt att det var lite att kämpa sig igenom. Vi tog oss ut på skoterspåret och nöjde oss med att pulsa i 1,5 dm snö där istället.

Lite dåliga mobilkort blev det från dagens tur. Ni får dessvärre hålla tillgodo med dessa bilder.

Flocken på skoterspåret

Flocken på skoterspåret

Rumba plöjer fram som vanligt utan tanke på snömängd.

Rumba plöjer fram som vanligt utan tanke på snömängd.
Hon somnade gott på kontoret sedan.

Tifa går ordentligt och lyfter på tassarna även om det är i mina spår.

Tifa går ordentligt och lyfter på tassarna även om det är i mina spår. Träning blev det alltså ändå.

Ute på skoterspåret igen.

Ute på skoterspåret igen.

Det är bara Rumba som blir snöig på detta sätt. Förstår inte varför...

Det är bara Rumba som blir snöig på detta sätt.
Förstår inte varför…

 

 

 

 

 

 

3 Comments

Carro says:

Lexus ben ser också ut så där med snöklumpar. I hans fall beror det nog mest på ullig päls som fortfarande finns kvar. Försvinner otroliga mängder när han blir kammad. Det är jobbigt att ta sig fram nu, slö som jag är håller jag mig mest i mina egna upptrampade spår


Lisa says:

Thea får också snö sådär, och som Carro säger: Det är den ulliga pälsen på sidorna.


puckolinas says:

Det lustiga är ju att det är den minst lurviga hunden som blir snöig fram på knäna. Kan inte påstå att Rumba har ullig päls där. I Rumbas fall måste det bero på något annat.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *