Nytt sökpass

Igår kväll var det dags för andra sökpasset.  Samling vid 18 på klubben och sedan avfärd ut i skogen. Samma plats som sist men inte samma ruta blev det. Vi enades om att det räckte att valla en ruta på 100m.

Kiros körde som hund nr fyra och han var taggad redan när jag tog ut honom ur bilen för uppvärmning. Han visste minsann vad som var på gång! Fem skick med popup och ordentligt skällande på tre av skicken. Det märks skillnad på figurant som är van att peppa en hund till skall och en som inte är det kan jag säga. Jag ska lägga ner ordentligt med tid på ren skallträning på mig men har inte haft tid och energi till det riktigt än. Kiros är enda skallhunden i vårt gäng och de som inte har hört honom tidigare reagerar med att konstatera att han har ett bra skall. Ja, det vet jag och han kommer inte ha några som helst problem att orka stå och skälla. Vid ett skick stannade han upp och försökte lokalisera figgen med ögonen. Lite mindre synretning nästa gång tror jag samt att jag hoppas på mer vind. Igår var det helt vindstilla. Knotten var för jäkliga på slutet och egentligen skulle jag ha haft på mig mer myggmedel men det kändes som det inte var någon idé när vi strax var klara.

Innan vi åkte hem tog jag ut Kiros för kvällsrastning och han hade vilat ordentligt i bilen för han var hur busig som helst. När jag inte ville leka nöp han mig i häcken för att få fart på mig. Det gör så ont… Inte bryr han sig heller om att jag blir arg på honom i det läget.

Mattes älskling!

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *