I blåbärsskogen

Jag och hundarna åkte sent igår kväll till sommarstugan. Husse blev kvar hemma då han skulle upp och jobba. Min plan var att plocka blåbär idag och det har vi gjort. Om jag ska vara helt korrekt har jag plockat och hundarna ätit. Blåbär är lika gott som hallon och helst ska blåbären vara färdigplockade, dvs ätas ur hinken. Jag får verkligen vakta hinken som en hök!

Yuffie gillar blåbär!

Yuffie gillar blåbär!

Första turen ut i skogen tog vi till fots. Vi gick strax efter 11 och var borta ca 2 timmar. Då hade jag fyllt min hink som rymmer ca 5 liter. Alla hundar utom Kiros njöt av stunden. Kiros hatar att plocka bär! Medan de andra roar sig bäst de kan anser han att alla är oansvariga och tar på sig rollen som vakthund. Han gör dock ett bra jobb och inte mycket undgår honom. Med fylld hink travade vi sedan hemåt och möttes av svärmor.

Kiros har en något slappare ätstil

Kiros har en något slappare ätstil

Efter rensning, finns det något tråkigare än att rensa bär, och middag åkte jag tillbaka till skogen. En tredjedel av bären försvann i rensningen och då var det lika bra att ta lite till. Hundarna skulle i alla fall ut för kvällen. Det blev ytterligare en timme i skogen innan det blev för mörkt för att se var bären var. Ett tag hade jag argt skällande med rest ragg från samtliga hundar. Tur att jag inte är lättskrämd! Om det var ett djur som orsakade det vet jag inte för jag har varken sett eller hört något. Det stackars ev djuret försvann nog fort. Nu ligger alla fem helt utslagna efter att ha ätit middag. Tänk vad skogsluft kan göra…

image

Lexus hittade en höjd att spana från

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *