Utdelade titlar

Det här är ju intressant! Enligt allt jag läser på SKK’s sidor säger de att man måste ansöka om titlar för att de ska påföras hundarna. Både Yuffie och Rumba tog det sista 1:a priset till LP-titeln 31 augusti. Efter det har vi varit på resande fot mer eller mindre hela tiden och ingen ansökan om titelarna har skickats till SKK. Igår sa husse att bägge hundarna hade tilldelats titlarna!

Rumbas fina tilldelade LPI titel

Rumbas fina tilldelade LPI titel

Mig veterligen är titeln Korad den enda titeln som ska tilldelas med automatik. Jag har dock hört det tidigare att en del fått titlarna tilldelades med automatik utan att ägarna ens tänkt att de skulle ansöka om dem. Detta är dock första gången som vi råkat ut för det. Nu skulle vi i alla fall ansöka om titlarna. Eftersom SKK enbart registrerar sex titlar vill man dock välja vilka titlar ens hund ska ha.

Yuffie har numera två

Yuffie har numera två

Tifas titel i rallylydnadens fortsättningsklass har då inte tilldelats med automatik vilket jag är tacksam för. Det verkar vara slumpmässigt vilka titlar som detta sker med eller så har det med personen på SKK att göra. Frågan är hur mycket som är automatiserat i och med att resultatet kommer från SBK tävling numera. Det borde gå med automatik att registrera resultaten från tävlingarna på respektive hund men titlar borde kräva manuell hantering tycker jag. Hur som helst så är detta märkligt och intressant.

 

1 Comment So Far

Lisa says:

Den enda titeln jag ansökt om är Thea’s LP1, men både hennes LP2, samt Vikki’s LP1 och LP2 har kommit in per automatik..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *