Åh, vilken träning!

Trots allt åkte jag ut på klubben igår kväll. Kiros och Rumba fick följa med mig. Det visade sig att ingen var träningsvärd för kvällen. Många var bortresta och följden blev att skotträningen utgick. Nu var inte det någon katastrof, träna går bra ändå. Under träningen rullade flera husvagnar in. Det var midsommarfirande hundfolk.

Kiros var väldigt träningssugen och träningen gick så himla bra. Jag började med fritt följ och fokus på långsam marsch. Det var lite konstigt till att börja med tyckte Kiros men han gjorde med viss tvekan rätt och blev belönad. Jag har även börjat med stegförflyttningarna. Till höger följer han med bra även om det just igår inte fungerade alls. I veckan började jag med bakåt och det är svårt. Det svåra ligger i att från sittande komma på att man behöver kliva upp innan man rör sig bakåt. Kiros har provat att hasa sig bakåt på rumpan och det är inte speciellt snyggt eller funktionellt. Lite metallapportering blev det också. Fortfarande ligger träningen på att belöna själva gripandet. Det är än så länge lite för löst, apporten skallrar i munnen.

Kvällens riktigt fantastiska stund var när jag tränade lite kryp med Kiros. Det var mycke störning runt om men Kiros kröp perfekt i stort sett vid varje försök. Ett par gånger blev det skuttigt när han blev för ivrig men de gångerna blir färre och färre för varje träningstillfälle. Då det fungerade så bra började jag med att få honom att starta krypet på kommando utan annan påverkan. Lysande blev det! Det kommer att bli bra när vi är klara med krypet. Jag har aldrig varit så här nöjd med krypet och då är Kiros den tredje hunden jag försöker lära att krypa. Tänk vad några bordstabletter kan göra! Tidigare har jag bara blivit frustrerad men nu har jag en plan i huvudet.

Rumba fick också lite träning men hon fick enbart träna styrketräning med 1 kg tungapport. Alla andra på planen undrade nog vad jag pysslade med eftersom jag låter Rumba plocka upp apporten från marken och sedan röra sig i cirklar och i olika hastigheter. Greppet om apporten var mycket bättre denna gång jämfört med förra gången. Lite mer träning med 1 kg innan jag går över till 2 kg. Jag skrattade åt Rumba för jag bad henne sitta och det gjorde hon glatt. Sedan sa jag ligg och Rumba lade sig med apporten i stadigt grepp. Därefter bad jag henne sitta igen och ja visst, inga problem sa Rumba med apporten i munnen. Fjärrdirigering med tungapporten fungerar det också. Ett bra grepp även när jag tog i apporten. Vi fortsätter så här ett tag till. Själva apporteringen kan Rumba så det gäller bara att styrketräna henne.

Kiros

Träningssugen Kiros

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *