Kanske inte en slump

Jag sade en gång i höstas efter att Tifas RLD M-titel var klar att mitt mål var nu att få till rundor som känns stabila och ligger på över 90 poäng. Vi lyckades med två sådana rundor i Hudiksvall men en gång är ingen gång sägs det. Idag har jag och Tifa varit till Fagersta KK och tävlat rallylydnad. Två mästarklassbanor stod framför oss och domarna var Katarina Strömberg och Marketta Mokko. Vid dagens slut visade det sig att vi lyckats med bedriften ytterligare en gång, två rundor med över 90 poäng. Det kanske inte är en slump…

Katarinas bana

Katarinas bana

Vi började på Katarinas bana. Den innehöll både spring och långsam marsch. Jag lyckades inte hålla rätt tempo en enda gång under banvandringen. Det är så att mellan skyltarna ska man springa och tempot är spring. En del skyltar utförs i språngmarsch medan andra skyltar utförs i gående takt och då ligger utmaningen i att du ska komma ihåg att springa igen efter utförd skylt. Jag tycker att det är värst att hålla långsam marsch. Det började ok, jag lyckades till och med att stoppa apporteringsföremålet i fickan utan att tappa det idag och snurr in mot mig fungerade. Först vid 13:e skylten strulade det till sig för oss. Det var ett sidbyte bakom ryggen på mig som Tifa missförstod mig och vi fick 4p avdrag. De två efterföljande momenten strulade även de men jag tror att det beror på störningen i sinnet som blev vid bakombytet. Sedan hade vi ytterligare ett missförstånd vid skylt 17. Slutsumman blev 91 poäng och den viktiga känslan inombords var väldigt bra direkt efter målgång. För mig är känslan viktigare än poängen. Jag och Tifa måste hitta bubblan för att det ska kännas bra. Det gjorde vi idag hela dagen!

Markettas bana

Markettas bana

Efter prisutdelning, lunch och vila var det dags för en ny bana. Markettas bana var helt omöjlig att följa på pappersritningen men efter banvandringen funderade jag över var problemen var. Banan kändes väldigt trevlig. Visst finns det många moment som kan strula till det men det var inget som oroade mig speciellt mycket. Skylt nr 8, helt om båda höger, blev missförstådd av Tifa men det påverkade inte oss vidare i banan. Lite sneda sittningar fick vi med oss och vid ett tillfälle med högerhandling satte sig Tifa nästan på skylten. Det var en väldig sned sittning. Tifa var väldigt trött men vi lyckades hålla ihop hela banan runt. 94 poäng resulterade det i och Markettas kommentar värmde fint, fin lugn runda. Med tanke på att jag i början hade fullständig panik inne bland skyltarna känns det bra att min taktik numera fungerar. När jag är vid en skylt med sitt tar jag ett rejält andetag och samlar ihop oss innan vi fortsätter.

Trött Tifa efter de två rundorna

Trött Tifa efter de två rundorna

Jo Marie-Louise, vi tränar faktiskt även vi. Det blir dock korta, korta pass och fokuset ligger helt på de moment som strular till det på tävling. Jag tränar aldrig med skyltar utan det blir på våra promenader enbart. Nu kommer jag att träna en hel del på vänd ifrån, bägge höger och bägge vänster. Dessa typer av vändningar var inte helt självklara idag.

3 Comments

Carro says:

Grattis!


Ingrid Boström says:

Gratulerar! Vad duktiga ni är!


Yvonne E says:

GRATTIS till er!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *