Collie-SM dag 1

Det har varit dåligt med uppdateringar under helgen som har varit proppfull med hundaktiviteter. I torsdags åkte vi till Timrå för att delta i årets collie-SM. Husse hade städat husvagnen och det var bara att packa det sista innan avfärd. Vi har i helgen bott på Vivstavarvstjärns camping, en trevlig liten camping mycket nära Timrå brukshundklubb. Collie-SM började på fredag eftermiddag med rallylydnad och appell. Husse och Yuffie skulle delta i nybörjarklassen och jag med Tifa i mästarklassen.

Tifa väntar medan jag gr runt henne

Tifa väntar medan jag går runt henne

Tifa var inte sitt vanliga, normala jag. Den senaste månaden har bogen krånglat till och från och det märktes på henne att hon inte var helt hundra i kroppen. Varmt var det också på planen vi körde på. Alla sättanden var mycket sega. Jag försökte peppa henne men då gick hon direkt upp i skall och jag fick dämpa igen. Runt banan utan större problem kom vi och det blev 70p kvar.

Lite högerhandling blev det i slutet av banan

Lite högerhandling blev det i slutet av banan

Kängurun kom fram efter målskylten

Kängurun kom fram efter målskylten

Vi var enbart två collie-ekipage i mästarklassen. Det andra var Marie-Louise och Rex som gjorde en fantastiskt fin runda. Vi blev dock väldigt snopna då det visade sig att hon enbart fått ett ynka poäng mer än mig och Tifa. De var värda betydligt fler poäng än så. Det innebar i alla fall att Rex tillsammans med Marie-Louise är årets vinnare av rallylydnaden på collie-SM. Tifa och jag fick nöja oss med andra platsen och det gjorde vi så gärna så.

Ett snyggt hopp ända till bakdelen skulle över. Då slog Rex i så att han nästan välte hindret.

Ett snyggt hopp ända till bakdelen skulle över. Då slog Rex i så att han nästan välte hindret.

Prisutdelningen

Prisutdelningen för SM-klassen

Av husse och Yuffie hann jag se att de gick in på banan och sedan att de gick ut. Nu bröt de inte eller något sådant utan jag hade banvandring på mästarklassbanan samtidigt. Det är så typiskt att det blir på detta vis. De som såg husse och Yuffie sa att det såg väldigt snyggt ut. Resultatet blev 95p och det var deras tredje kvalificeringspoäng i nybörjarklassen vilket gör att vi kan ansöka om titeln RLD N till Yuffie. Poängen räckte även till en 2:a placering i rasmästerskapet för klasserna nybörjare-avancerat.

Prispallen i nyb-avc

Prispallen rasmästerskapet i nyb-avc

En bra början på årets collie-SM för oss helt enkelt.

3 Comments

Tina och Kim says:

Snyggt jobbat. GRATTIS


Carro says:

Grattis!


Yvonne E says:

GRATTIS till er alla tre (sex)! Och en extra kram till de två ”gamlingarna” Tifa och Rex, som nu avslutar sina tävlingskarriärer.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *