Träning med Tina och Kim

Naturligtvis hade vi lyckats stämma träff med Tina den första supervarma dagen efter två veckors regn. Planen var spår och efter det lite lydnad. För ovanlighetens skull var det vi som var sena. Vi pysslade lite på gården uppe i stugan och sedan var klockan helt plötsligt 10 min innan vi skulle ses. Det blev bråttom att få ihop hundar, godis och träningssaker.

Husse fick lägga Kiros spår och min enda önskan var att han höll sig från hygget som jag visste skulle vara ohyggligt varmt. Det gick sådär. Naturligtvis hade husse hamnat på hygget. En timmes liggtid blev det och jag var jättenöjd med Kiros insats. I skogen var det absolut inga problem även om han gick över första pinnen. Dock gick han rakt över den och jag kunde plocka upp den. När vi kom ut på hygget märktes det att det blev svårare för hastigheten sjönk rejält. Kiros jobbade duktigt vidare trots den snustorra mossan och hittade alla pinnar. Jag är så nöjd med att han inte gav upp. Jag tror inte att ett lägre spår ska vålla honom några större problem.

Kampbelöning vid hittad pinne

Kampbelöning vid hittad pinne

Kiros på hygget

Kiros på hygget

Kim fick ett spår lagt av mig och för honom var det första gången han spårade på dessa marker. Det är ett lite lurigt ställe som är kuperat och vinden verkar leva sitt eget liv mellan kullarna. Efter en lång raksträcka kom det både en pinne och två vinklar. I den andra vinkeln blev Kim totalt lurad och fick gå tillbaka en ganska lång sträcka innan han gjorde ett nytt försök. Andra gången var han mer noggrann och skulle minsann inte bli lurad! Både Kim och vi människor blev tränade i den kuperade terrängen.

Äpplet faller inte alls långt från päronträdet

Äpplet faller inte alls långt från päronträdet. Kim är morsan upp i dagen både till sätt och utseende.

Kim spårar som sin mor också

Kim spårar som sin mor också

Rumba fick ett spår som Tina lagt. Tina kom tillbaka och sa att ca 300m från oss satt ett annat gäng som var ute och spårade. Rumbas spår både korsade andra spår och en uppletanderuta. Ja, ja, det är sånt som kan hända och bara att gilla läget. Rumba spårade jättefint två tredjedelar av sitt spår. Sedan kom hon till de andra spåren. Först vinklade hon vänster och husse sa att hela Rumba sa att det var fel spår men att hon måste kolla. Efter en bit vände hon igen och lyckades hitta sitt eget spår men eftersom spåren både korsade varandra och säkerligen även gick på varandra fick Rumba det svårt. Efter mycket virrande hittade hon en slutpinne och husse belönade henne även om hon kanske inte var på rätt spår. Den andra hunden som hade andra spåret hade det inte fungerat alls för. Ingen större skada skedd. Det var första gången Rumba råkade på främmande spår i sitt spår.

Rumba i början av sitt spår

Rumba i början av sitt spår

Belöning vid hittad apport

Belöning vid hittad apport

I väntan på godisbelöning

I väntan på godisbelöning

Tifa och Yuffie fick klara sig utan spår vilket bägge två beklagade sig högljutt över. Efter spåren åkte vi till slaktladan och tränade lite lydnad med Kim och Kiros. Bägge pojkarna skötte sig alldeles utmärkt trots värmen. Kiros ville verkligen mer när jag slutade. Det känns bra för då har jag slutat träna i rätt tid. Kiros fick träna fotgående och fjärrdirigering. Två/tre steg bakåt börjar ta sig riktigt bra även om han för tillfället förblir stående. Fjärren verkar också vara på väg åt rätt håll. Tempot vid skiftena sitt-ligg med mig på fem meters håll börjar bli riktigt bra. Nöjda åkte vi till stugan för fika och lite snack. Tack för dagen Tina!

Nöjd Rumba fick på kvällen vara fotomodell

Nöjd Rumba fick på kvällen vara fotomodell

1 Comment So Far

Tina och Kim says:

Tack själva. Det är alltid roligt att komma och träna med er.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *