Kastrerad Farah

Min plan var att kastrera Farah innan hon började löpa. Planen fungerade nästan. Farah hade tid hos veterinären idag 9.30 och i mitten av förra veckan började Farah löpa första gången som vi märkte i alla fall. Hur kan en så liten katt skapa dessa enorma ljud? Hela katten verkar bli en resonanslåda. Om jag nu jämför Farah med mitt minne av min mosters katt Missan var Farah väldigt stillsam trots allt. Vi har fått sova de flesta nätter, dock inte i natt, då Farah skrikit en stund sent på kvällen och sedan kommit och lagt sig hos mig, helst på mitt ansikte. Det känns väldigt skönt att hon är kastrerad nu.

Jag hämtade en snurrig och olycklig katt hos veterinären efter 13.00. Jag hade varit förutseende och bett distriktveterinären ta hem en body som Farak kan ha istället för tratt. En tratt hade hindrat Farahs slickande men vi har några hjälpsamma hundar och där hjälper inte tratt alls. Farah vägde hela 2,6 kg och det visade sig att bodyn i storlek xxs (för kattungar) passade perfekt. Jag har klippt upp hålet i rumpan lite så att Farah ska kunna göra ifrån sig utan att det hamnar i bodyn.

Farahs body

Jag hade tänkt att jag och Farah skulle tillbringa eftermiddagen i lugn och ro i sovrummet. Farah hade en helt annan idé (naturligtvis). Trots att hon var väldigt påverkad av sövningen lyckades hon ta sig över grinden in till sovrummet som fortfarande är förhöjd med kompostgaller sedan Rumbas löp. Nykastrerad katt som hoppar och klättrar högt var inget jag önskade så jag öppnade grinden fort. Farah ville naturligtvis ligga bredvid kaminen som vi eldat i hela dagen för att Farah inte skulle frysa efter operationen. Jag flyttade vedkorgen och bäddade lilla biabädden till Farah samt satte upp kompostgaller för att hundarna skulle låta henne vara ifred. Där låg sedan fröken flera timmar och vilade.

En lite bakfull Farah vid kaminen

En lite bakfull Farah i sitt krypin vid kaminen

Då Farah inte fick någon frukost, ni skulle ha hört klagomålen när hundarna fick mat och inte hon, var hon vrålhungrig när det var dags för middag. Mat ska också ätas på sin normala plats, inga försök att flytta den fungerade då hon raskt hoppade upp i väggträdet. Nu verkar hon mest nöjd även om hon gör försök att ta av sig bodyn och Kiros är kär i henne nu när hon luktar blod. I förrgår när Farah var som värst och försökte trä upp Kiros på sig var han väldigt oförstående. En annan här i huset utnyttjar den tillfälliga möbleringen till fullo.

Yuffie! Det var inte bäddat till dig!

Yuffie! Det var inte bäddat till dig!

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *