Kvällsträning

Vi försöker utarbeta nya rutiner här i huset. Efter att jag tog över Bull-dog café har jag fått sena kvällar då jag stänger 18.00. Jag har lediga förmiddagar eftersom caféet öppnar 11.00. Vissa dagar kommer det att bli träning innan jobbet och ibland på kvällen. Idag blev det kvällsträning.

Loova fick jobba på apporteringen. Hon har haft väldigt bråttom att lämna ifrån sig apporten och vi lägger just nu mycket träning på att hålla apporten. Sedan är jag inte som andra heller. Jag har använt metallapporten istället för träapporten vid inlärningen. Jag tänkte att jag slår två flugor i en smäll genom att motverka tugg samt slippa bekymmer med metallen senare i träningen. Idag har jag använt både metall och trä. Bägge fungerade perfekt i 1:ans apporteringen. Nu ska vi jobba vidare mot en normal apportering.

För Kiros del blev det vittringsapportering. Vi tränade mycket tidigare i vinter och Kiros var duktig. Han hittade min pinne bland fem andra. Sedan kom Rumbas löp och förra gången jag tränade vittringen sa Kiros que. Han hade ingen aning om vad han skulle göra. Det blev att backa rejält och ta hjälp av husse med belöningar. Idag har vi jobbat med tre pinnar, två neutrala och en min, i glasburkar. Kiros markerade tydligt min pinne. Tur att kunskapen inte hade försvunnit långt i löpdimman.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *