Slagsida

Tifa har slagsida för tillfället. Hon är förskräckligt ful i vänster öra, även ful i höger men inte lika mycket, och jag har tvättat med öronrens utan någon speciell förbättring. Varje gång jag gjort rent öronen lutar Tifa huvudet åt vänster och idag när det blåser gör vinden det väldigt obehagligt för fröken. Jag åkte in till veterinären på förmiddagen för att få en tid till nästa vecka men det fanns en ledig tid redan idag kl 13. Naturligtvis tog jag den!

Det här med öronen känns som toppen av ett isberg. Jag har tyckt en längre tid att Tifa är onormalt röd i skinnet. Sedan kom sprickan i tassen, på en hund som aldrig  haft problem med tassarna i sitt liv, och tassen är inte helt hundra bra än. Nu är det öronen som husse och Hasse upptäckte i lördags. Hur länge hon gått så här vet jag inte. Jag kollar regelbundet men minns inte när jag gick igenom Tifa sist. Till allt ska även läggas att Tifa tappat 2 kg i vikt och känns väldigt, väldigt benig nu. Tänk att två kilo av 25 kan göra sådan skillnad.

Allt ovanstående fick veterinären till svar när hon frågade hur Tifa mår. Tidigare hade jag svarat bra men idag var svaret ”jag vet inte”. Även veterinären tyckte att Tifa var för tunn. Jag har i veckan ökat på maten med lite färskfoder också men det är oroväckande när hon gått på samma ranson mat länge nu. På öronen togs först prov som kollades i mikroskop och där konstaterade veterinären att det var bakterier av den sort som ofta är resistenta mot antibiotika vilket kräver odling innan antibiotika sätts in. Det blev till att gräva i onda örat ytterligare en gång. Tifa är en tålig hund men för säkerhets skull åkte en munkorg på när topsen skulle långt ner i örat. Även blodprov togs för att kolla upp Tifa. Nu får vi vänta till torsdag innan svaret på odlingen kommer. Till dess ska öronen tvättas dagligen med två olika medel. Det är synd om Tifa nu…

7 Comments

Bettan says:

Usch! De tär verkligen synd om dem när de inte mår bra 🙁 Hoppas det blir ordning på stackarn fort


Yvonne E says:

Usch då… inte roligt!
Pussa lill-Skatan (Tifa) från mig


Yvonne E says:

Hur går det?


puckolinas says:

Återbesök på tisdag för att kolla öronen och även den krånglande tassen. Öronen ser mycket bättre ut.


Yvonne E says:

Vikten då?


puckolinas says:

Vet inte än. Jag vill inte väga Tifa hemma då jag inte vill lyfta hennes rygg. Det blir vägning hos veterinären på tisdag.


Yvonne E says:

Okay


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *