Spårdag i Falun

Det blev spårträning idag. Genrep för Kiros inför lägre klass spår nästa söndag. För att få lite variation åkte vi till Falun och spårade tillsammans med Tina och Elin. Totalt sett blev det spår till sex hundar. Terrängen i Falun är något annorlunda än det vi är vana vid här hemma. Betydligt stenigare och det är ibland ett överraskningsmoment när mossan man tror att man går på börjar vicka och det visar sig vara sten istället. Tydliga tecken efter vildsvin syntes också, både som uppbökade platser och avföring. Det störde inte hundarna det minsta. Fem av hundarna gjorde finfina jobb. Den sjätte vet vi inte vad den pysslade med riktigt.

Tina var jättebussig och lade ett fullt lägre spår till Kiros. Liggtiden blev dock nästan två timmar istället för de regelrätta antalet minuter men det gjorde ingenting. Kiros tuffade runt sitt spår utan några som helst bekymmer och plockade in pinne efter pinne. Enda problemet var att han vindade in Tina i slutet. Han var ut på vägen för att hälsa på henne men fick inte det för mig. Jag tyckte att han hade glömt slutapporten. På uppmaning travade han rakt ut i skogen och hämtade slutet. Full koll på läget har killen! Alla pinnar var med in.

Loova fick ett appellspår som husse lade. Inga problem men det ödslas onödigt med energi i vinklarna. Vinkelträning blir planen för fröken. Någon som har tips på övningar? Alltid bra med input från andra. Jag har lite idéer själv men det kan finnas saker som andra gör som jag aldrig hört förut.

Yuffie lallade runt och gjorde lite annat till hon hittade första pinnen. Efter det gick hon som tåget och plockade in alla pinnar. Jättespännande i ny skog!

Tusen tack för dagen Tina. Det gör vi om, när vi hittar någon mer ledig helg.

image

Spårstart på tallheden

1 Comment So Far

Tina och Kim says:

Tack själva. Klart vi gör om det flera gånger till framöver 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *