4:e dagen med Sisu i huset

Nu har jag tid att uppdatera här efter att vi hämtat hem Rumba och Sisu. Rumba tycker att det är skönt att vara hemma igen och igår tränade hon och husse för första gången. Bägge två hade lika roligt!

Det här inlägget ska dock handla om Sisu. Hon fick åka ensam i minsta buren en bit och slog sig till ro direkt tuggande på ett tuggben. Efter ett stopp, där hon fick hälsa på hundarna, stoppade vi in Yuffie i samma bur som Sisu och det var helt ok för dem båda. Loova var inte med oss till Östersund och hämtade då hon höglöpte. Det räckte att ha Kiros med vars hjärna bara var inställd på en enda sak. Lite fel timing på det där löpet tyckte jag…

Sisu på sommaräng

Sisu på sommarängen vid stugan

Det första som hände när vi kom hem var att Farah mötte oss i hallen och hon välkomnade Sisu med ett fräs. Farah hade inte förväntat sig en valp i huset och vi som gjort vårt bästa för att tala om det för henne. Sisu fick en snyting direkt. Bäst att visa vem som bestämmer tyckte Farah. Under måndagen och tisdagen var Farah inne så lite tid som möjligt. Hon satt gärna utanför grannens dörr och vi undrade om hon hade emigrerat. Idag torsdag springer hon in och ut som normalt. Farah började dagen med att nosa över Sisu medan Sisu var nyvaken.

Första närkontakten mellan Sisu och Farah. Sekunden efter fick Sisu en snyting och spran pipande iväg.

Första närkontakten mellan Sisu och Farah. Sekunden efter fick Sisu en snyting och sprang pipande iväg.

Nu tror jag att vi lyckats vända dygnet efter vår rytm för Sisu. Det är lite speciellt här i huset när jag behöver lägga mig vid 21. Måndag kväll satte Sisu igång med den stora kvällsleken när jag skulle lägga mig. Det blev en trött tisdag för både mig och husse. Tisdag kväll åkte vi till stugan och det var jättespännande. Husse tog en rejäl promenad med de vuxna hundarna och Sisu fick skrota runt på tomten. Efter det sov hon sött hela natten. Igår gjorde Sisu sitt första besök på brukshundklubben. Det fanns andra hundar att titta på där. Efter att de stora fått träna gick vi en liten skogspromenad. I morse fick jag sovmorgon till 4.30 och det var inte Sisu som väckte mig men när jag ändå var vaken blev det morgonrastning och frukost innan vi somnade om ett par timmar till.

Varför plocka ur benet ur leklådan när jag kan ligga där och gnaga?

Varför plocka ur benet ur leklådan när jag kan ligga där och gnaga?

Livet som valp är fullspäckat med saker som tröttar ut en. Idag har vi haft ärenden att uträtta. Jag skulle till mor och fars lägenhet och hämta en sak. Det gjorde att Sisu fick en ”promenad” vid simhallen. Där hade Ika lunch och jag pratade med henne en stund medan Sisu undersökte världen och provade sin första fimp. Inga problem att plocka ur den ingen ur munnen på henne. På väg till bilen igen upptäckte hon en äcklig svart sopsäck som fick sig en utskällning. Vi slog oss ner en stund och höll sopsäcken sällskap. Medan jag var in i lägenheten fick Sisu vara i bilen. Sedan stod Arken Zoo och kattsand på schemat. Då fick Sisu följa med in och jag passade på att väga fröken. 6 kg landade vågen på. Att balansera en trött valp i famnen och bära 10 kg kattsand var en konst. Vid disken hamnade både kattsanden och Sisu på disken. Annars kunde hon inte pussa personalen ordentligt. Hon blev dock väldigt kaxig när det kom in kunder genom dörren. Svansen rakt upp och skälla ut dem var det som gällde. Det blir spännande det här.

Sisu

Sisu

3 Comments

Tina och Kim says:

Fin liten tjej. Rumba då: är hon lycklig över att få med sig en valp hem


puckolinas says:

Rumba är mycket nöjd med att Sisu följde med hem. Hon har alltid älskat valpar. En perfekt lekkompis och fostrare nu när hon är vuxen. 2012 var det bara lek med Yuffies valpar.


Yvonne E says:

Oj oj så söt hon är! Lycka till med henne.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *