Ännu en dag vid utställningsringen

Det var utställning inom rimligt avstånd två dagar i rad och då passade jag på att anmäla lite hundar till bägge. Planen från början var att vi skulle ta husvagnen med oss men det satte Rumba stopp för då hon började löpa så lämpligt att höglöpet inföll denna helg. Vi fick vackert åka mellan, till Sveg igår och till Ljusdal idag. Ljusdals BHK arrangerade även lydnadsprov och Loova anmäldes även dit.

Väckarklockan ringde vid 4 i morse… Samlingen till lydnadsprovet var kl 8 och då körde vi igång direkt med gruppmomenten för samtliga klasser. Om sedan lydnaden krockade med utställningen för de hundar som var anmälda till bägge gick utställningen först. Loova hann gott och väl köra sin lydnad innan det var hennes tur i ringen. Jag och Loova hade en magisk stund på lydnadsplanen trots all störning runt omkring. 9,5 i betyg på linförigheten säger väl allt! Vi nollade ställande under gång och tyvärr också hoppet. Loova gick runt… 141,5 poäng nådde vi upp till idag och jag är supernöjd med vår insats idag.

I utställningsringen var Eida, Kiros och Loova anmälda. Husse fick jobba hårt med att serva mig med hundar som skulle ställas. Eida var säkert utställningens yngsta hund då hon blev fyra månader för två dagar sedan. Domaren var en trevlig bekantskap sa Eida. Att springa med matte var skitkul och hon högg efter min tröja hej vilt. Ingen träning av valp här heller. Domaren gav henne en fin kritik och Eida fick HP och blev BIR-valp. I finalen blev hon sedan BIS-4.

Eidas rosetter

Kiros ställdes i bruksklass och ett tag funderade jag på att strunta i att ställa honom. Desperationen över att Rumba är på väg ur höglöpet hade slagit till och han var helt hysterisk. Hur som helst ställde jag honom och han fick bara ett good pga det högra örat som var extra lätt idag under omständigheterna.

Loova hade lite mer konkurrens idag än igår. En unghundstik och en till tik i öppen klassen. Både Loova och den andra tiken fick excellent men det var bara Loova som fick CK. Därmed var cert nr 2 i hamn. Sedan blev det in mot bästa hanen, som kom från championklassen, och det blev att springa ett varv till. Döm om min förvåning när Loova tilldelades BIR! I finalen åkte vi ut direkt men det gör absolut ingenting. Två cert för två olika domare på två dagar. Loova är inte bara en rolig träningshund, hon är tydligen snygg också. 

Loova med sina rosetter från dagen

1 Comment So Far

Tina och Kim says:

klart hon är snygg


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *