Vänstervarv

Ibland händer det att vi åker på utställning. Det är inte någon prioriterad aktivitet, arbetsaktiviteter är mycket, mycket roligare och givande samt kostar mindre. Idag var det dags för en tur till Sveg för utställning på brukshundklubben där. Domare för dagen var Frank Christiansen, en väldigt trevlig bekantskap som var bra med hundarna och instruerade nybörjare så att hundarna visade sin bästa sida. Kiros var anmäld till bruksklass och Loova till öppenklass.

Morgonen började med att regnet slog mot rutan men tack och lov upphörde det under vår färd norrut. Totalt var det en valp och fyra vuxna collies anmälda.Fördelningen var en öppen hane, en brukshane, en juniortik och en öppen tik. Kiros var först ut av våra. Han fick en bra kritik men tilldelades very good pga det lätta högerörat. Domaren tyckte att Kiros var av lagom storlek och det får mig alltid att le. Jag kan inte hjälpa det men jag ser Kiros som liten då Tifas storlek är inpräntad i mig.

Loova var sist ut av colliesarna. Domaren fick en puss när han satt på huk och kollade uttrycket. Jag tycker att Loova har blivit väldigt fin nu när hon fyllt ut i kroppen och det skulle bli spännande att se vad domaren skulle tycka. Loovas rörelser är helt fantastiska! Domaren var enig med mig och tilldelade Loova excellent med CK. Då Loova var enda hunden med CK fick hon cert och blev även BIR. Mattes lilla hjärta… I BIS-finalen blev vi utgallrade i andra omgången. Loova hade svårt att stå still. Hon ville göra något! 

1 Comment So Far

Yvonne E says:

Jätteroligt! Grattis!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *