Ledig dag ägnas åt hundarna 

Jag har en ledig dag idag  (egentligen skulle jag vara ledig torsdag och fredag men det är en annan historia) och jag lovade hundarna tidigare att det skulle bli spår. Jag hörde med Jessica om hon ville följa och vi möttes på klubben strax efter 11. Då hade jag redan avverkat det tråkiga måstet, dammsugning och torkning. Packade in hundarna i bilen och det sista jag tänkte på innan jag gick ut var selen till Eida, som jag skulle ta när jag hämtade resten av sakerna. Tror ni att jag kom ihåg selen? Naturligtvis inte…

Eida spårar i en något stor nomesele. Det fungerade bra!

Jessica lade spåren till Kiros och Loova. Kiros fick 600 meter med en liggtid på nästan två timmar. Första gången med så pass lång tid för herrn. Han skötte sitt jobb perfekt även om han missade en pinne. Den såg jag när vi passerade och tog den med mig. Jag såg på Kiros en bit innan att han hade vittring på den men sedan lurades det lite då pinnen låg i en grop. Enligt Jessicas app spårade Kiros precis där spåret var lagt. Jag tyckte att det kändes väldigt virrigt ibland mellan småtallarna på hygget. Loova fick 400 meter spår med två övergångar över en liten skogsväg och tre apporter med en liggtid på mer än en timme. Loova spårade perfekt och jag blir full i skratt när hon hittar apporterna. Hon vänder så fort hon petat in pinnen i munnen och kommer i full galopp. Ingen tvekan i markeringen i alla fall ?

Både Sisu och Eida fick ett kort spår på ca 50-60 meter och med liggtiden 20 minuter. Bägge spårade mycket bra och tyckte att spåren var för korta. De premiärade nomeselen och det var inga problem för dem.

Sisu spårar på hygge

Tack Jessica för bilderna! Dina pojkar spårade jättefint båda två. Jag ser fram emot nästa tillfälle. 

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *