Utställningshelg i Rättvik 

Det har blivit en tradition att våra vänner från Örebro kommer på besök en helg i slutet av november. Sedan besöker vi utställningen i Rättvik där Nedansiljans BK arrangerar ena dagen och Gagnef-Floda BK den andra. Det är alltid två välarrangerade tillställningar och årets helg var inget undantag.

Lördagens utställning hade jag fyra hundar anmälda till och sedan lovade jag att visa en väns hane. Det blev mycket springande för mig. Jag tittade på klockan innan jag klev in i ringen första gången och då var klockan strax efter 10. Sedan tittade jag när jag var klar, 12.55. Först in i ringen var Sisu och jag var supernöjd redan innan jag fick bedömningen. Sisu skötte sig perfekt! Hon som har varit utåtagerande mot både människor och hundar tyckte att det var spännande i körhallen. Domaren Bo Wiberg hälsade hon glatt på. Hanteringen var inget problem. Jag talade om för domaren att det enbart var träning och att jag anmälde Sisu enbart för att Bo är fin med hundarna. Bo tyckte att Sisu var lite för grov i huvudet och för sotig då masken går långt upp på huvudet på henne. Rumba gick för samma domare och han tyckte att hon hade präglat sin avkomma bra. Med andra ord anmärkte han på samma saker på Rumba, grovt huvud och sotig. Very good blev prissättningen.

Collie bedömdes av en finsk domare, Elina Haapaniemi. Eida visades först och hon fick en fin kritik. Hon placerades som andra bästa tikvalp efter Bettans ljuvliga lilla Trassla. Även Eida fick en mycket trevlig upplevelse i ringen och lyckades trava runt i ringen utan att hugga mig i tröjärmen. Vältränad stod det i kritiken. Jo tjena, vad mycket vi har tränat… Nino som jag lånade till hanarnas öppen-klass skötte sig alldeles utmärkt även om han tyckte att det var jobbigt. Han föll inte domaren i smaken men nu är han utställd en gång i vuxen ålder. Loova gillade faktiskt domaren men det fanns ett annat problem, pälsen. Loova är fortfarande nakenhund… Very good blev resultatet. Lite hårt kan jag tycka när det enda som är negativt är pälsen. Att hålla inne på ck tycker jag är mer rimligt om man gillar hunden i övrigt. När domarna var klara exteriörbeskrevs Loova och blev godkänd vilket gör att hon numera kan titulera sig Korad.

Till söndagen var bara Rumba och Loova anmälda. Det kändes skönt att få en lugnare dag. Rumba var först ut för domaren Svante Frisk. Excellent blev resultatet vilket även ledde till att hon fick gå in i BIS-bruks på eftermiddagen. Där placerade Elina Haapaniemi henne som 4:e bästa av de sex hundarna som deltog. Rumba var på ett strålande humör hela dagen och var som ett jetplan i utställningskopplet. Ändå har vi ett fantastiskt samarbete och jag kan visa henne på löst hängande koppel. Loova gick för Bo Wiberg. Pälsen hade ännu större betydelse för honom. Han tilldelade henne good! Han sa att om man lämnar kostymen hemma kan det inte bli bättre. Då kunde jag inte hålla käft utan sa att under pälsen finns en kropp att ta hänsyn till, sedan tog jag min kritiklapp och gick. Alldeles för mycket neddrag pga pälsen enligt mig.

Rumbas fina BIS-rosett

1 Comment So Far

Yvonne E says:

Full fart i helgen ser jag! 🙂
Roligt att det gick så bra för Rumba.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *