Sammanfattning av 2016

2016 har varit ett mycket, mycket bättre år än 2015. Detta trots att vi bägge tvåbenta dundrade rakt in i den berömda väggen, husse hösten 2015 och jag i våras. Vi dras med sviterna av det och har accepterat att det är så här det är. Vi fokuserar på en dag i taget och har kul tillsammans med våra fyrbenta älsklingar.

2016 började med två parningar. Vi lånade in Yuffies syster Olivia och tyvärr tog sig inte parningen. Rumba, som var tillsammans med sin uppfödare till Finland, blev dräktig och födde ett vackert gäng valpar på kennel Turbulens. Naturligtvis köpte vi en av tikvalparna, Sisu. Sisu charmade oss redan första gången vi såg de små ca tre veckor gamla.

Liten Sisu

För första gången under all den tid vi haft hund drabbades vi av kennelhosta. Rumba var värst men både hon och Yuffie fick lunginflammation. Det blev en lång viloperiod och uppskjutet med att hämta årets överraskning, Eida. En spännande collie-kull blev gjord, hanen Falco är den hane vi parade Yuffie med när hon tyvärr fick livmoderinflammation, och vi visade intresse för en tikvalp. Det blev bara en tik i kullen och henne delar vi med uppfödaren Monica. Hastigt och lustigt var det sex hundar i flocken. 

Eida

På tävlingsplanen har det varit ett fantastiskt år! Kiros blev i maj uppflyttad till högre klass spår. Loova har blivit uppflyttad till lägre klass spår och startat lydnadsklass 1 några gånger med 2:a pris som resultat.

Loova har fått titeln Korad efter ett fantastiskt mentaltest där poängsumman slutade på 419. Det roligaste var att domarna sa att hon greppar med fullt bett när hon tar bitstocken. Det är inte så många collies som gör det. Kampa och leka är det roligaste som finns. Exteriörbeskrivningen gjordes i november och då var titeln klar. På utställning har Loova även fått två cert för två olika domare.

Loova i Ljusdal

Vi ser fram emot 2017. I skrivande stund löper Loova och vi ska para henne när det blir dags. Kiros ska få para och det blir en spännande kombination med trevliga arbetshundar.

Gott slut och ett riktigt gott 2017 till er alla!

2 Comments

Yvonne E says:

Håller tummarna för att det blir valpar. Spännande! Två bra hundar.


Yvonne E says:

Hur går det med fästfolket, förlåt, fästhundarna?
Och hur går det med förkylningen?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *