Somliga har väldigt bråttom

Husse har en tid gått omkring och sagt att Loova nog inte går dräktig i 63 dagar. Jag har kontrat med att hon får vackert hålla sig till helgen. På tisdag är det 63 dagar sedan parningen och igår låg Loovas temperatur på ca 37,5 hela dagen samt att hon vägrade lämna soffan. Då bestämde jag att jag och Loova skulle sova i valprummet i natt. Jag lade madrassen från våningssängen på golvet och där har jag och Loova tillbringat natten. Sovit är inte det korrekta ordet för vad vi har gjort. Loova har haft en jobbig natt. 4.15 vaknade jag av att hon stönade emellanåt. Det var bara att kliva upp för värkarbetet hade startat. Madrassen ställdes på högkant för där ville jag inte ha några valpar. En valpning är en sölig historia… Första valpen kom 5.43 och sedan kom ytterligare tre med 45-60 minuter mellan varje valp. Loova skötte det hela perfekt och jag bara assisterade när valparna kom ut. Den första födde hon stående så jag fick fånga upp den innan den slog i golvet. Det var enklare att krysta ut den stående tyckte Loova.

Fyra fina, runda valpar såg dagens ljus. De var rejäla och kraftfulla från början. De tyckte nog att jag var lite omild när jag torkade dem men det får de minsann leva med. Det uppnådde önskad effekt i alla fall. Två sobla hanar, en med bläs och en med en vit nos, en sobel tik med bläs och en trefärgad tik med bläs. Rena skolexemplet på genetiken för både färg och fördelning. Då både Loova och Bläs bär på en trefärgad gen men det krävs dubbel uppsättning av den trefärgade genen för att valpen ska bli trefärgad ska rent teoretiskt 25% av valparna bli trefärgade. Det blev det i det här fallet.

Loovas nyfödda

Loovas nyfödda – från vänster 3, 2, 4 och 1

Loova och valparna mår bra. Nu hoppas jag bara att inget oförutsett händer den här första kritiska veckan. Vi vill inte förlora någon av dessa guldklimpar. De äter bra och skiter som de ska. De blir förbannade när Loova välter dem upp och ner för tvätt och när inte mjölken rinner tillräckligt fort i deras tycke. För tillfället går de under arbetsnamnen 1,2, 3 och 4. Loova pysslar om dem som om hon aldrig gjort annat.

Tikarna, överst 4 och nederst 2

Tikarna, överst 4 och nederst 2

4 och 1

4 och 1

5 Comments

Elisabeth P says:

Underbara små guldklimpar ?


Marie says:

Helt bedårande ❤


Yvonne E says:

Grattis till nytillskotten! 🙂 Vilka rejäla kragar de har!


Karin says:

Grattis! ?


Sölwi says:

Fantastiskt! Så fina! <3 Stort grattis <3 <3 <3


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *