Leveransdags!

Dagen med stort D kom obönhörligt idag. Valparna blev 8 veckor och de första två flyttade under dagen. Igår kväll packade jag valparnas resekit och fixade i ordning alla papper. Det är lite att stå i inför en leverans. Jag har idag blivit lovad hämnd för den där grisen i påsarna.

Köksbordet under packning av valpkitten

Först på tur var familjen från Finland som skulle ha Círdan med sig hem. Det var väldigt spänt från båda sidor att träffas. Vi har enbart haft mailkontakt tidigare och den första kontakten gick via en vän till familjen som pratar svenska. Det var en helt underbar familj hit och de delade verkligen våra tankar om hund och hundhållning. Nu har vi klargjort sådana saker tidigare men det är en sak att träffa någon i verkligheten mot att ha kontakt över nätet. I skrivande stund är Círdan på väg till Åbo med färjan. Han kommer att bo tillsammans med en beauceronhane på tre år. Círdan kommer att kallas Scott. Det kändes helt tryggt att skicka iväg honom med familjen.

En mycket lycklig finsk familj

Ca en timme efter att Círdan lämnat oss rullade nästa valpköpare in. Det var Miriels nya ägare och hennes ägare känner vi sedan tidigare. Miriel kommer att kallas för Mirel och enligt rapport var det enda bekymret på vägen hem att Mirel var förbannad för att hon fick lov att sitta i buren. Vid Rättvik hade hon somnat och i stort sett sovit hela vägen hem. Väl hemma har hon hunnit med att inspektera hela tomten, skällt ut igelkotten och kontrollerat huset. Jag tror att matte och husse är lite svettiga nu.

Miriel med sin nya familj

Missnöjd med buren

Ett stort lycka till med era valpar! Det känns väldigt bra att ha lämnat dem till er. Jag sover lugnt i natt.

1 Comment So Far

Kirsi Katila says:

Välkommen till Finland Cirdan aka Scott <3


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *