Nationaldagsfirande i spårskogen

Jag bestämde redan förra veckan att det var läge för spår igen idag. Tack och lov fick jag husse med mig ut trots han hade andra planer också. Vi lade fyra spår eller rättare sagt jag lade tre spår och husse fick lägga ett lägre spår till Loova efter kvarvarande snitslar sedan klubbens lägre tävling. Det spåret hade aldrig använts. När husse kom tillbaka stönade han att det där kan inte vara ett lägre spår.

Sisu fick ett appellspår med vinklar till höger denna gång. Jag lade det själv, nästa gång får husse lägga det. Het på spåret i början men var koncentrerad och tog vinklarna bra samt markerade pinnarna perfekt. Vi råkade bara slita sönder vår kampleksak vid en pinne… Sisu hade problem där spåret gick genom ett snårigare parti. Det blev hysteriskt mycket snurrande under tiden hon löste det men hon löste det själv.

Eida fick ca 250 m spår med tre leksaker i och en vinkel till vänster. Eida är mycket färsk i spåret men löste det bra. Det var märkligt att fortsätta spåra efter hittad leksak och sedan tappade hon spåret emellanåt. Eida har löst sina problem själv för vi tvåbenta är hopplöst dåliga på att veta var spåret går.

Rumba fick 920 m spår med mest skogspinnar som apporter. Det var två pinnar borta när de var klara. Rumba hade på ett ställe gjort ett helt annat fynd, ett bakben från en slagen älgkalv. Husse sa att det var blod och köttrestet utspridda på ett stort område. Björnen har varit i farten. När husse fått Rumba på rätt spår igen gick resten galant. 

Rester av en älg

Loova skötte sitt jobb perfekt! Hon har aldrig tidigare gått ett så långt spår. Husse var lite orolig om hon skulle fixa det. Det var värre med matte! Jag höll på att dö! Loova missade första pinnen men hon gick över den och jag såg den utan problem. Mitt på spåret var Loova trött och fick kämpa med en vinkel. I övrigt har hon tuffat på som på räls och plockat in alla pinnar. Inom tiden hann vi också runt trots att jag knutit skorna vid två tillfällen och inte varit speciell snabb uppför de hemska backarna. Det känns lovande inför en lägre start i höst. 

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *