Ögonlysning av Eida

Dalarnas kennelklubb har i helgen sin stora nationella (jag tror att den är nationell i år) utställning. Idag på eftermiddagen och imorgon på förmiddagen fanns det möjlighet till ögonlysning. Det var drop in och vi passade på att ögonlysa Eida. Vi kom runt 14.30 och när vi väl lokaliserat lokalen för ögonlysningen var det tre hundar före Eidas tur. Alldeles lagom för att ögondropparna ska hinna verka. Själva ögonlysningen gick utan problem. Största problemet var att få grepp om henne och lyfta upp henne på bordet i det trånga rummet. Under undersökningen skötte Eida sig perfekt! Resultatet blev ett protokoll helt utan anmärkning. 

Resultatet av ögonlysningen

Ett stort tack till Dalarnas kennelklubb som ordnat med denna möjlighet. 

På utställningsplatsen passade vi även på att besöka Hansegårdens säljtält. De höll på att packa ihop men vi fick köpa en silverduk till vår bil. Det har bara tagit fem år men nu äger vi en. Silverduk tillsammans med öppna sidodörrar och baklucka kommer ge en dräglig temperatur i bilen till hundarna när vi står parkerade vid träning och tävling.

Som avslutning stannade vi i Rättvik för ett träningspass på brukshundklubben. Det uppskattades av hela flocken, både två- och fyrbenta.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *