Spår i halv storm och finbesök 

Jag hade en ledig dag igår och passade på att tillbringa ett antal timmar i skogen. Det blev spår med mina tre hundar och en promenad med hela högen. Yuffie passade på att ta med sig en repboll från bilen och naturligtvis tappade vi bort den. Någon annan som går i skogen nedanför Eldris kommer säkert att hitta en blåvit repboll. Varken jag eller hundarna lyckades leta upp den igen. Yuffies favoritleksak är nu borta. Ett lager av repbollar krävs i detta hus. Hamnar de inte i träd försvinner de på annat sätt. 

Spårmässigt var det svåra förutsättningar. Blåsigt med 14-15 m/s i byvindarna stökade till spåren rejält. Sisu fick ett appellspår med vänstervinklar och en liggtid på 50 minuter. Det var första gången hon fick ett helt appellspår och hon blev trött eftet 2/3 av spåret. Första apporten var spårlöst försvunnen när vi kom dit. Vi letade bägge två utan framgång. Alldeles innan gick spåret över en stig och det kan ha hänt att en annan hundägare passerat medan jag rastade hundarna och den hunden plockat med sig pinnen som luktade människa. Vinklarna tog Sisu fint och tempot var mycket bättre än tidigare.

Loova fick 500m spår och hon fick jobba hårt för att hålla sig till spåret. Trots 90 minuters liggtid flaxade Loova runt mycket. Hon skötte sitt jobb galant! Kiros tog för första gången bakspår men det var helt och hållet mitt fel då jag klantade till spårläggningen. I övrigt spårade han kanonfint.

På kvällen fick vi finbesök. Kim ska vara hos oss över helgen då hans familj är på bröllop. Kim flyttade in utan problem.

Kim försöker övertga mig om att han alltid får en macka vid frukosten

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *