En fantastisk helg i Hallstahammar 

På väg hem med husvagnen och hundarna sover tungt i burarna. Ett ypperligt tillfälle att uppdatera med en sammanfattning av helgen. Husse kör och jag är bara kartläsare.

Lördagen var Kiros dag fullständigt. Högre klass spår med samling 7.30. Då det var debuten för mig i den klassen åkte jag dit med inställningen att vi tränar högre klass och mitt mål var att få delta i hela tävlingen. Vad som helst kan hända i skogen… Jag drog startnummer 4 och vi fick vänta en bra stund i skogen. När domarna och tävlingsledaren kom blev jag instruerad vid upptagsrutan. Sedan var det bara att sela på och börja. Jag väntade till jag såg nosen vibrera på Kiros innan jag skickade iväg honom. Han travade ut och plockade rätt så fort upp spåret som gick till vänster. När domarna åkte vidare bestämde Kiros sig för att han var osäker och vände för att kolla. Efter lite strul kom vi iväg ordentligt och sedan tuffade Kiros på i sitt normala tempo. Slutet samt fem småpinnar hittade vi och inom tid. Så himla skönt! Vi fick fortsätta med lydnaden. Framåtsändandet var inte klart och det nollade vi. 9 på  krypet och 10 på skallet värmde mitt hjärta gott. 4 kg apport är tungt och helt otränat råkade det bli ipo-avlämning. Med lite mycket dubbelkommandon blev betyget 6. Platsliggningen var inget problem. På uppletandet hämtade han in ett föremål precis innan tiden gick ut. Jag fick mycket fina ord om Kiros och bra saker att tänka på vidare vid träning och tävling. Godkänd på 430,75p och jag är så himla nöjd med min pojk. Vid platsliggningen som var absolut sist glittrade fortfarande ögonen på honom och han hade gärna kört ett lydnadspass till. Uppflyttning till elit är ingen omöjlighet.

Söndag var det lydnadstävling. Sisu och Loova i startklassen samt Rumba i lydnadsklass 1. Sisu, som var den enda icke collien i startklass, fick börja och Loova gick sist. Debut med Sisu och vad som helst hunde hända när störningen bestod av folk som anlände till utställningen. Sisu skötte sitt perfekt och fick 173p vilket räckte till klassvinst. Fantastiska lilla hund… 9 på helheten var fin. Vi är absolut på rätt väg träningsmässigt. Loova var trött efter lördagen och det märktes i följsamheten. 151p fick vi ihop och även Loova fick en 9:a på helheten. När det sedan räknades ut resultatet i collie-SM startklass visade det sig att Loova kom 3:a.

Prispallen collie-SM startklass 

Rumba roade husse på planen. Först var hon loj och ofokuserad i fria följet för att vid senare moment nästan gå ur hand. 9 på både ställande och läggande under gång, 0 på rutan och konen samt en härlig 10 på helheten av en domare som upprepande gånger får uppdraget att döma SM värmer gott. 198p räckte det till.

Utställningsmässigt visades Loovas bägge döttrar med superfina kritiker. Lizzie blev kallad very promising och Mirell fick en fin kommentar om sitt väldigt goda självförtroende. Det var jättekul att pyssla om våra små älsklingar igen.

Tikar valpklass 4-6 månader

Tusen tack alla inblandade för en kanonfin helg. Jag ser fram emot nästa collie-SM! 

3 Comments

Carro says:

Oj så bra det gick för er. Grattis!


puckolinas says:

Tack!
Tänk vad bra det går när jag åker för att träna.


Yvonne E says:

Ser att jag inte läst bloggen på länge! Nu är jag ifatt och börjar med en massa GRATTIS till er!
Roligt att träffa er och hundarna i helgen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *