Mer lydnadstävling! 

Igår lördag åkte vi till Hagfors för att tävla lydnad med Rumba och Loova. Jag och Loova var först ut i startklassen där jag drog nr 2 i lottningen. Jag kollade hur följsamheten såg ut innan jag värmde upp Loova. Hon kändes pigg, go och glad. Känslan genom hela programmet var fantastisk och det bästa av allt var att Loova inte gick ner sig av de missar som blev. Vid inkallningen krävdes dubbelkommando för att få henne att komma. Blixtsnabba läggande är Loovas specialitet och fjärrdirigeringen, från sitt till ligg, är momentet före hoppet vilket gjorde att Loova tyckte att det var dags att lägga sig när jag kommenderade hopp. Med ytterligare ett kommando hoppade Loova. Dubbelkommandon straffas hårt och på båda momenten fick vi 6 i betyg. Totalt fick vi ihop 159 poäng. Lite retfullt då 160 är uppflyttningspoäng men vår fina känsla gjorde att jag var nöjd oavsett vad poängsumman blev.

Husse och Rumba drog startnummer ett i lydnad 1, av två startande. Rumba var loj på genrepet på fredagskvällen men på tävlingen var hon som en racerbil. När husse ställt upp för fria följet och svarar ja på frågan om han är klar rusar Rumba rakt fram. Husse fick stopp på henne i tid och de kunde börja momentet. Husse har ett litet problem med Rumba, lagd Rumba är svår att sätta upp. Det resulterar i ett flertal dubbelkommandon och låga betyg på de momenten. Tre moment är det i lydnadsklass 1. Efter att husse kört konstaterade jag att det krävdes 10 på sittande i grupp, vilket inte borde vara något problem, och 8 på helheten för att ge ett 1:a pris. Vid prisutdelningen visade det sig att det var precis det domaren gett dem. Deras andra 1:a pris och klassvinst. 

Det var mycket trevligt att åka till Hagfors BHK. Har vi möjlighet gör vi det igen. Hemvägen tog vi över Malung och då vi passerade byn där Yuffies son Lexus bor stannade vi naturligtvis till. Ett kärt välkomnande av både honom, hundkompisen Freyja samt matte och husse fick vi. Det var så kul att se dem alla. ❤

Rumbas pokal till vänster och Loovas till höger

1 Comment So Far

Carro says:

Grattis igen! Riktigt kul att ni kom förbi


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *