Ingen utställning i september 

Min plan var från början att åka till Sveg och Ljusdal på deras jättetrevliga utställningar på brukshundklubbarna. Loova, Eida och Rumba skulle ställas tänkte jag. Nu blir det inte som jag tänkt. Det finns inte en hund i huset som är i utställningsskick.

Loova är för tillfället ett mellanting mellan en långhårig och en korthårig collie. Pälsen är på väg ut och den päls som finns är jättefin, men det är ingen längd på den än. Jag vet inte hur många som frågat om Loova är runt året de senaste månaderna.

Eida har fällt ur och för tillfället tappar hon även sina långa täckhår. Oavsett vad jag gör med henne får jag en näve svarta täckhår med mig. Hon ser dock inte speciellt naken ut men det känns när man tar på henne. Ingen möjlighet att bedöma någon pälskvalité där inte.

Rumba kan för tillfället gå som malinois. Totalt urfälld är hon och alla täckhår är borta. Hon ser som vanligt ut som en skabbräv under fällningen. Hon borde börja pälsa i snart men det hinner inte bli någon päls på drygt tre veckor. Vi hoppas på bättre pälsförutsättningar i november då Nedansiljans BK och Gagnef-Floda BK har utställningar. 

Rumba i sin ”fina” frisyr

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *