Lydnadstävling i Borlänge 

Jag har idag tävlat med Loova och Sisu i lydnadens startklass. Mitt fokus låg egentligen på brukset men då husse anmälde Rumba i lydnadsklass 1 kände jag att jag lika gärna kan vara med också. Träningen i veckan har inte blivit som tänkt av lite olika anledningar men hundarna är väl genomtränade i grunden. Loova fick starta som nr 3 och Sisu sist. Det fungerade mycket bra och jag behövde inte känna mig stressad. Mitt enda problem var att nollställa mig själv mellan de bägge hundarna. Hundarna skötte sin del av jobbet mycket bra. Loova var tokladdad och tjuvstartade nästan på både inkallning och apportering. Ett litet missförstånd på sättande under gång blev det också. 163 poäng, uppflyttningspoäng och en tredje placering blev Loovas resultat. Sisu tyckte att den publiken som satt nära planen bakom min rygg vid vissa moment var jobbiga. Dock kände jag att Sisu var mycket tryggare i tävlingssituationen idag och det är mycket positivt. 179 poängen, uppflyttningspoäng och 1:a placering blev det till sist. 

Lite roligt med två hundar på prispallen

Husse och Rumba startade näst sist i lydnadsklass 1. Efter lång tid i bilen var Rumba överladdad och husse fick köra ur henne ordentligt innan de gick in på planen. Det fungerade bra och de belönades med en 9:a för sitt fria följ. Sedan råkade de tyvärr nolla både sättande/läggande under gång och rutan och då försvann chansen till ett 1:a pris. Rutan var svårt placerad, gula koner i en svacka med gula blommor i högt gräs, vilket gjorde att ingen hund fick betyg på rutan. 2:a pris på 241 poäng och klassvinst blev det dock. Vi är mycket nöjda med våra flickors insatser idag.

Rumba och två pojkar på pallen

2 Comments

Ingrid Boström says:

Grattis! Vad duktiga ni är!


Yvonne E says:

Bra jobbat! Grattis!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *