Roadtripp till Örebro

I fredags åkte vi till Örebro. Anledningen till det var en utmaning med en av våra vänner där. Vi hade utmanat henne att vara med i lydnadens startklass på tävlingen i lördags på hennes hemmaklubb, Örebro Hundsällskaps BK. I dealen ingick att vi skulle vara med och tävla tillsammans med henne. Jag och Sisu i startklassen. Husse och Rumba i lydnadsklass 2. Under fredagen blev även Eida efteranmäld till startklassen.

En lite mallig hund som hittade ett bord att posera på

Jag drog startnummer 11, husse nummer 14 och vår vän 9. Sisu kändes väldigt fin under uppvärmningen och jag är väldigt imponerad av hennes förmåga att fokusera trots stökig omgivning. 9,5 på följsamheten och 10 på helheten säger allt om hur bra hon gick. När allt var räknat och klart visade det sig att Sisu och jag fått ihop 181 poäng vilket gav oss det tredje uppflyttningsresultatet och därmed även titeln LD startklass. Det blev även klassvinst! Alla tre gånger vi fått uppflyttningsresultat har vi fått stå överst på pallen. Tänk så det kan gå! I mars sa jag under träningarna att det kommer aldrig att gå för då klarade Sisu av att gå tre steg fotgående innan hon svävade iväg på annat. Hon är helt fantastisk! Nu siktar vi mot lägre klass spår och lydnadsklass 1.

Eida och husse tränade på att tävla. Eida har aldrig tidigare varit med i tävlingssammanhang på detta vis och det var spännande att se hur hon skulle reagera. Momenten är inte helt hundra klara. Det visste vi redan. Folket på planen bekom henne inte alls. Hon var gladeligen med husse under hela programmet med en fint viftande svans. Koner och dylikt på planen var en stor störning samt även publiken med hundar. Eida gjorde sitt bästa och fick en trevlig upplevelse av en tävling. Vi jobbar vidare på den inslagna vägen.

Även Rumba startade lydnadsklass 2 med tanke på träning. Husse började träna en del av momenten för 3,5 vecka sedan och då kan vi lugnt säga att momenten är inte klara så att vi vet att Rumba utför dem korrekt varje gång. Tanken var att husse skulle få känna på hur en klass 2 kändes tävlingsmässigt. Det som vi absolut tar med oss från denna tävling är att Rumba valde, ja valde och inte bara högg, rätt apport i vittringsapporteringen. Det var allra första gången det hände! Inte ens på träning har hon gjort rätt.

Sisus rosetter

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *