Sisus debut på bruksprov

En start i appellklass spår tänkte jag att jag och Sisu hann med innan säsongen tar slut. När jag anmälde till dagens appellspår i Sveg fungerade både spår och lydnaden kanon. Den senaste veckan har Sisu spårat vilt vid två spår av tre och lydnaden har känts usel. Med noll förväntan och förhoppning åkte jag till Sveg idag. För ovanlighetens skull flög det några fjärilar i magen också. Sisus syster Tila skulle också starta och jag såg verkligen fram emot att träffa Anna-Maria och Tila.

Systrarna Tila och Sisu

Vid lottningen drog jag startnummer fyra vilket visade sig bli sist då en tävlande uteblev. Vi åkte ganska omgående ut till spåren. Sisu var laddad men gjorde en kontrollerad spårstart. Vid första apporten såg jag hur Sisu nosade runt men hon plockade inte upp den. Jag kunde dock lätt hitta apporten där Sisu varit men tyvärr uppfattade inte domarna markeringen utan resultatet blev en plus slut även om jag hade alla pinnar med in. Tillbaka till klubben för budföring och lydnad. Sisu tränade budföring igår med husse och jag tror att hon trodde det var husse som stod som mottagare idag också för det kom ett förvånat skall när Sisu kom fram till mottagare. Det krävdes dubbelkommandon både hos mig och mottagaren men hon utförde momentet. Lydnaden skötte Sisu som vanligt perfekt. Framförgåendet är inte klart men vi lyckades få betyg även på det momentet. När allt räknats samman visade det sig att alla tävlande under dagen blivit uppflyttade till lägre klass. Sisu och jag fick ihop 218 poäng. Mattes lilla älsklingsskrutt…

Prispallen!

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *