Finlandsrapport – Scot på utställning

Idag har jag fått rapport från Finland. Scot (P. Círdan) har deltagit i Helsinki Puppy Show 2017. Matte Jaana har inte sagt något utan jag fick rapport i realtid av Jaanas vän Kirsi under tiden jag åt frukost.

Scot i väntan på bedömning tittar nyfiket omkring sig

Jag har ingen aning om hur många hanvalpar som deltog men domare var Piia Enlund som själv föder upp collie med kennelnamnet Kangasvuokon. Scot fick följande fantastiska kritik.

Mycket vacker. Rätta propotioner. Passande benstomme till storleken. Bra kilformad huvud. Vackra mörka ögon. Excellent uttryck. Excellent öron men har ngt extra ämne i öronen. Mycket vacker överlinje. Välutvecklad kropp till sin ålder. Bra steglängd. Raka fram o. Bakrörelser. Bra svans i rörelse. Lovande pälskvalitet. Glad temperament.

Öronen hade tyvärr kvar lite rester av öronmedel då Scot har öron som behöver lite hjälp med tippningen.

Scot tog hela tillställningen med ro och väckte mycket uppmärksamhet bland colliefolket på plats. Naturligtvis vill folk veta varifrån han kommer. En del har till och med frågat om han är tillgänglig för avel. Nu är han fortfarande för ung för det och röntgen är ännu inte gjord. Vi är så stolta över den reklam som Scot och hans syskon gör för delen av collierasen som avlas med arbetslust och mentalitet i fokus. Den fantastiskt fina exteriören är en bonus.

Scot och matte Jaana i ringen

1 Comment So Far

Kirsi says:

Fina Scott <3 – så klassiskt vacker och cool kille


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *