Sammanfattning av 2017

Jag ska traditionsenligt försöka sammanfatta 2017. Helt kort kan året beskrivas som ett väldigt bra år med friska, pigga hundar som tillsammans utgör en underbar flock.

Årets riktigt stora händelse var när Loova födde sin fina kull med valpar. Efter flera års försök med olika tikar fick vi äntligen smått i huset. Och vilka valpar sedan då! De var bara fyra men helt ljuvliga. Bråttom ut i livet hade de också när de föddes flera dagar tidigare än beräknat. Loova hade fullt upp med sina fyra busungar till barn. Tur att hon hade hela flocken till hjälp. Eida pysslade gärna om de små när hon fick Loovas tillåtelse. Sedan flyttade de fyra till var sitt fantastiskt hem och en flyttade ända till Finland.

Gänget äter ute

Yuffie fyllde tio i oktober. Vi misstänker att hon fått artros i en handlov för helt plötsligt ville hon inte gå nerför vår lilla trapp. Efter att vi satt in glucosamin började hon bete sig som normalt igen. Vi fotade henne på födelsedagen och såg då på några foton att hon trampade igenom något gräsligt på höger framben. Ett av collierasens aber när hundarna blir äldre. Hur som helst mår Yuffie alldeles utmärkt. Hon leker, tränar och stökar runt som vanligt. Tävlingar blir det inga fler för henne men hon aktiveras som vanligt.

Kiros debuterade i högre klass spår under året. Jag startade för att testa och lära mig själv. Det visade sig att Kiros fixar det alldeles utmärkt. Det fattades 50 poäng på specialen för uppflytt! Det hade jag aldrig trott! Jag fick verkligen blodad tand och nu tränar vi för fullt det som behöver slipas på.

Rumba har tävlat lydnad under året. Titeln LD 1 har hon fått ihop samt gjort en start i lydnadsklass 2. I övrigt har hon gjort sina tappra försök att uppfostra de där två slynglarna Sisu och Eida.

Rumba och husse överst på dagens prispall

Loovas stora jobb i år var att vara mamma. Den uppgiften skötte hon med bravur! Efter att valparna flyttat har vi hunnit med att tävla lydnad och få titeln LD startklass. I november jagade vi det sista utställningscertet men tilldelades reserv-cert istället.

Sisu har haft en fantastisk tävlingssäsong. Aldrig har jag startat en så ung hund tidigare och aldrig har jag haft sådana resultat tidigt i karriären. På fyra starter i lydnadens startklass har  Sisu tagit uppflyttningsresultat i tre och de tre gångerna har hon även vunnit. Titeln LD startklass tilldelades fröken. Vi startade även i appellklass spår med uppflyttning och klassvinst som resultat. MH har Sisu också gått under året. Inga större överraskningar utan hon var sig själv genom hela beskrivningen. Röntgen är också avklarad.

Eida har även hon hunnit med en massa vuxensaker. De är röntgen, ögonlysning samt MH. Hon har även startat en gång i lydnadens startklass för att husse ville se hur långt de kommit i träningen. Lite mer behövs innan de äntrar tävlingsplanen igen. Annars tog hon väldigt stort ansvar för Loovas valpar som hon älskade något enormt.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *