Spårpremiär 2018

17 februari och första spåret för året. Nej, vi kan inte spåra i Mora utan tillbringar helgen i Örebro hos vänner. Jag har spanat in en lägre klass spår till Loova i slutet av april. Innan den tävlingen har vi ingen möjlighet att spåra hemma där vi har ca 70 cm snö. Det var bara att bege sig söderut. Tack och lov att det räckte med att åka till Örebro. Här ligger det ca 5 cm snö och det är fullt spårbart. Loova tyckte att jag var konstig som vid frukosten sa att till henne att vi skulle spåra. Lyckan var total när Loova insåg att det var sant väl ute i skogen. Hon var jäkligt snabb på att sätta sig vid spårstarten för att bli påselad. 500 meter spår tyckte Loova var kort. De fyra månadernas uppehåll med spårträningen märktes inte alls. Det känns lovande tycker jag.

Eida och Sisu fick var sitt spår också. Eida gick riktigt, riktigt bra i spåret. Första apporten fick husse hjälpa till lite med att påminna henne om att de där pinnarna är viktiga. De andra två levererades prydligt till husse. Sisu hade jobbigt bland alla rådjursspår. Väldigt nyttigt för henne att jag såg var spåret gick och kunde hålla emot när hon valde fel spår. Rådjuren vill jag inte följa.

Efter spåren tog vi en promenad för att rasta av hundarna ordentligt. Nu ligger nio hundar och sover sött i lägenheten.

Fyra trötta vänner

Yran i soffan

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *