Inte riktigt dagens plan…

Då jag fortfarande är sjukskriven för lunginflammationen åkte jag och hundarna igår till stugan. Vi brukar fira Valborg i stugan och slippa fyrverkerierna hemma. Det är skönast så. Efter en god natts sömn vaknade jag tidigt av ljuset och tog en lugn frukost. Planen var sedan en promenad uppför berget för att känna på min ork. Efter det skulle hundarna få roa sig själva på gården medan jag lunchade och bar in ved.

Svullen nos

Ödet ville något helt annat… På vägen tillbaka till stugan såg jag hur Sisu studsade upp ur diket och gnällde till. I diket låg en svart huggorm som var så slö att den inte ens brydde sig att ringla iväg utan blev kvar i samma ihoprullade ställning. Sisu var biten i överkanten på nosen på högra sidan. Det blev till att ringa veterinären när jag kom tillbaka till stugan. 50 minuter efter bettet var vi hos veterinären i Mora och Sisu fick smärtlindring och dropp. Under tiden hos veterinären började Sisu dregla mer och mer. Vi blev skickade vidare till Falun.

När vi kom till Falun var Sisu väldigt medtagen. Dreglet forsade ur henne och hon var vinglig på benen. Sisu blev lämnad i Falun… Nu hoppas vi på att allt går bra och att vi får hämta henne imorgon.

2 Comments

Carro says:

Fy vilken otur. Det går ju inte att hinna se ormarna i tid


puckolinas says:

Tack och lov att fyra hundar passerade den utan att se den. Sisu är lite mer observant tydligen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *