Hett spår

Jag och mina tre hundar tog en välförtjänt paus från valperiet och tog ett par timmar i skogen med spår. Jag hade förhoppning om att värmen var något drägligare i skogen, men icke, 25 grader varmt, knastertorr mossa och minimalt med vind.

Loova fick sina första övningar i att riktningsbestämma spåret. Både jag och Loova fick lite att tänka på men det kommer att bli bra med träning. Vi har tid att träna då första starten i högre klass spår blir först nästa år.

Sisu fick 500m med en liggtid lämplig för lägre klass. Hon var väldigt taggad inför spåret. Trots den torra marken hade hon inga problem med spåret. Hon gick över andra pinnen men det var verkligen rakt över och jag hade inga problem att plocka upp den. Tydligen krävde spåret all koncentration för stunden. Övriga pinnar plockades snyggt in. En del av spåret gick i kanten av en myr. Det var lite jobbigt för Sisu ville gärna blöta sig men när jag inte ville följa henne ut i blötan fortsatte hon på spåret. Jag och Sisu siktar på en lägre start i augusti/september.

Kiros fick ett svårt spår och det märktes. Bitvis lullade han mest runt kändes det som, men på något sätt lyckades han få in alla pinnar. Med dagens förutsättningar var vi nöjda både jag och Kiros.

Fokuserad Sisu innan påsläpp

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *