Valparna 3 veckor

Valparna har delat vårt liv under tre veckor idag. De har fått fira med att bli vägda och testa annan mat än mammas mjölk. Vikten låg runt 1,5 kg, några strax över och några lite under. Dagens vägning skedde i en 10-liters hink vilket för tillfället fungerade bra. Vi passade även på när valparna var lagom trötta vilket resulterade i att några somnade i hinken.

Min idé med att introducera annan mat blev en riktig hit. Det största problemet var att lokalisera det som luktade gott, sedan slurpade valparna i sig maten i ett rasande tempo. Tik nr 1, fröken Grön, tyckte att det var fantastiskt gott så henne fick jag slänga utanför valplådan en stund för att de andra skulle hinna med att smaka.

Herr Blå och fröken Grön provsmakar

Fröken Grön tänker inte lämna något till syskonen

Tur att matte hade två fat med mat

Efterrätt hos mamma medan matte städade valphagen

Sedan får ni en liten film på busande valpar under dagen. Tikarna är grön, röd och gul. Hanarna är blå och vit.

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *