Framgångsrika syskon!

I lördags var alla tre ”valpar” ur Loovas kull ute i officiella sammanhang. Alla tre levererade sitt bästa och gjorde oss uppfödare stolta.

Melker, P. Gimli, var på exteriörbeskrivning på Örebro Hundsällskap BK. Exteriörbeskrivare var Kerstin Widmark och arrangör var collieklubbens lokala aktivitetsområde. Melker har ett par öron som lever sitt eget liv och som inte riktigt vill tippa som en collies öron ska. Det gjorde Melkers matte lite orolig. Helt i onödan visade det sig för med lite hjälp med öronen visades han upp som en collie ska se ut och blev naturligtvis godkänd på exteriörbeskrivningen. Grattis Johanna och Melker!

Melker – fotograf Marie-Louise Muhr

Samtidigt som Melker visade upp sin snygga sida var hans systrar på bruksprov på Eskilstuna BK. Lizzie, P. Célil, startade i appellsök och Mirell, P. Miriel, tog sig an appellspår.

Lizzie levererade i skogen och belönades med 8 i betyg för sitt sök. Matte tyckte att hon var lite loj och seg på lydnaden men när poängen var hopräknade visade det sig att de hade blivit uppflyttade till lägre klass och placerades på tredje plats av de tävlande. Grattis Jeanette och Lizzie.

Mirell var ute i spåret och roade sig. Matte har haft lite problem med att Mirell tar tillfället i akt och busar runt på planen när det varit tävlingsdags. Denna dag visade det sig att träningen gått åt rätt håll för Mirell tänkte busa men valde att fortsätta jobba med sin matte. Poängmässigt räckte det till ett godkänt resultat men känslan att träningen gett resultat var skön att ta med sig för matte. Grattis Marie och Mirell.

Mirell och Lizzie – fotograf Jeanette Andersson

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *