Kiros pensionärskarriär har börjat

Tidigare i år fick Kiros gå i pension från bruks- och lydnadstävlingar. Efter vintern började Kiros visa att han är sliten i kroppen och då tog jag beslutet att inte tävla honom mer i bruks och lydnad. Kiros vill fortfarande träna och vara aktiv även om inte kroppen fungerar för 100%-ig prestation i våra gamla grenar. Jag sparar avsiktligt en gren som lämpar sig ypperligt för gamla lydnadshundar, rallylydnad. Rallylydnaden är snäll mot kroppen med ett tempo som går att anpassa till en äldre hund och övningar som för det mesta är skonsamma.

Kiros har idag debuterat i rallylydnadens nybörjarklass. Jag åkte till Valbo BK för två starter med Kiros. Med mig i bilen hade jag också Loova och Märtha. Bägge domarna var nya bekantskaper för mig. Nu är det i och för sig inte så konstigt med tanke på att jag inte tävlat rallylydnad sedan 2013. Det har faktiskt blivit nya regler och skyltar sedan dess också. Det som däremot inte har förändrats är att det är noga med hur föraren placerar fötterna… Kiros var superladdad första banan. Min enda farhåga var domarens förkärlek för skylten 360 vänster. Inte Kiros starka sida att backa runt. Skylten fanns med två gånger på banan. Vid prisutdelningen visade det sig att vi enbart fått 10 poängs avdrag, 9 av dessa poäng var orsakade av mig pga dessa fötter. En andra placering blev det.

270 vänster på bana 1

Inför andra starten var Kiros förvirrad. Han är van att enbart starta en gång per dag på planen. Jag fick verkligen jobba för att han skulle engagera sig. Jag tyckte att han var seg och trött hela banan. Även på denna bana var 360 vänster med. Rallylydnad är för mig en mycket märklig sport. Det är ofta så att den runda som jag tycker känns sämst visar sig generera mest poäng. Så var fallet idag. Den andra banan gav oss 99 poäng med en mycket fin kommentar från domaren. Två kvalificerad rundor idag och även två andra placeringar.

Andra rundan

Tusen tack Anneli för bilderna!

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *