Utställning i Insjön 10 november

Igår tillbringade jag med Sisu och Märtha tillsammans med våra vänner Marie-Louise och Johanna i ridhuset i Insjön på officiell utställning arrangerad av Nedansiljans BK. Som alltid en mycket bra organiserad utställning av rutinerat folk. I år var det färre deltagande hundar än året innan, kanske berodde det på att fjolårets utställning var hysteriskt kall i ridhuset. Jag hade anmält Sisu till både utställningen och exteriörbeskrivningen. Efter lite påtryckningar anmälde jag också Märtha, mest för träningens skull. Johanna fick äran att visa Märtha som naturligtvis dagen innan började tappa en tand vilket resulterade i att vänster öra tippade ner. Märtha har heller aldrig varit i ett ridhus innan. Det var väldigt roligt att jaga sandklumparna som flög av skorna när Johanna sprang.

Märthas kritik av domaren Jahn Stääv

I BIS-finalen för valparna blev inte Märtha utplockad av domare Eva Eriksson, men hela tillställningen var en bra träning för fröken. Minen på henne i finalringen när hon upptäckte att det var fler hundar där var obetalbar.

Sisu gick in i bruksklassen. Jag hade inte speciellt stora förväntningar då Sisu är liten i storlek. Sisu skötte sig fantastiskt bra i ringen. Hon fokuserade på sin uppgift även om hon helst av allt bara ville träna något vettigt.

Sisus kritik av domare Jahn Stääv

Sisu fick att hon inte var i bästa pälskondition. Hon som för tillfället är väldigt fin i sin päls. Hon har inte mer päls än så här…

Exteriörbeskrivningen gjordes av Benny Blid von Schedvin. Han mätte Sisu till 54 cm men hon blev godkänd i alla fall trots sin ringa storlek. Under en exteriörbeskrivning är domaren fram många gånger för att mäta, klämma och känna. Till slut började Sisu tycka att han hade kladdat lite för mycket och började flytta på sig när hon såg att domaren var på väg till henne. Med lite köttbullar gick allt bra och domaren tyckte att Sisu var väldigt trevlig och snäll. Nöjda åkte vi hem för en trevlig kväll med våra goda vänner.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *