Eidas debut i appellen

Uppstigning tidigt i morse då husse hade samling 8.00 på Gävle BK för appellspår med Eida. Naturligtvis följde jag med som moraliskt stöd. Husse fick köra och jag somnade om i bilen efter att ha ätit frukost. Husse drog vid lottningen startnummer fem. Ute i skogen fick vi en plats mitt i solen för parkering. Det var bara att slänga på silverduken och öppna alla dörrar. Vilken bra uppfinning silverduken är! Det var behagligt i bilen hela tiden under väntan. Vi skulle bara ha en större till vår stora bil…

Vittringsläggaren kom ut i skogen efter oss och det visade sig vara en bekant filur, Lisa som även hon har en collie från Bettan och som jag suttit tillsamman med i belgarklubbens lokalområdes styrelse för länge sedan. Terrängen i Gävle kan vi kalla för annorlunda mot våra tallhedar här. Tacksam för att det inte var åkerspår i alla fall.

När det väl var Eidas tur var det en supertaggad hund som med bestämda steg gick till spårstarten. For iväg i spåret med god fart, plockade första pinnen och sedan tog det tvärstopp. Hon ville inte spåra vidare. Husse försökte få iväg henne men hon kom hela tiden tillbaka till honom och sa, jag går inte utan dig vid min sida. Det var inte mycket annat att göra än att bryta. Då temperaturen närmade dig 24 grader valde husse att inte prova lydnadsdelen även om han fått göra det. Ingen idé att utsätta Eida för hettan på planen. Vi åkte till Ikea och åt lunch istället.

När vi sedan funderade på eventuell orsak till Eidas märkliga beteende kom vi ihåg att det hade brakat till ordentligt i skogen när vittringsläggaren börjat gå ut Eidas spår. Hade det varit älg hade Eida inte brytt sig så mest troligt var det vildsvin som hade flyttat på sig. Husse sa även att Eida vädrat till två snabba gånger precis innan hon lade av med spårningen. Älg, björn, varg och rådjur är hon van vid hemifrån men vildsvin var första gången hon stötte på. Nytt försök senare bara. Att överhuvudtaget kunna starta Eida på tävling är en stor seger i sig. Hela 2018 gick åt att undersöka varför hon inte mådde bra och nu med konstaterad allergi mot kyckling har vi verktyg för att hålla allergin under kontroll med resultatet en Eida som går att träna igen och som sprudlar av energi.

En gammal bild på Eida som spårar

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *