Kvällsspår

Efter Sisus katastrofalt dåliga pinnplockning igår ville jag ha ett nytt försök idag. Jag började med att såga helt nya pinnar. Efter middagen åkte vi ut i skogen. Husse fick lägga Sisus spår med sju plus slut i ett relativt kort spår. Han fick också order om att minnas var han lagt pinnarna. Sisu spårade bra och markerade första pinnen. Andra pinnen struntade hon i och den snodde jag och lekte med. Utan belöning för Sisu och hon var väldigt medveten om det för resten av pinnarna plockades noga in. Själva spårandet var hon lika noga med idag som igår.

Eida fick ett appellspår och hon är en väldigt duktig spårhund. Dock har hon missat andra pinnen två spår i rad nu. Idag gick spåret över en bred traktorstig innan hon kom till andra pinnen. Det var första gången hon korsat en stig/väg och det kan hon ha tyckt varit svårt och därför missat pinnen.

Märtha fick ett spår som låg ca 25 min. Nu har polletten trillat ner ordentligt och hon såg ut som en riktig spårhund utan att lägga sig för att rulla i början. Koncentrerat och med nosen i marken med bra fart gick det. Husse hade lagt en pinne i spåret bara för att se vad Märtha skulle göra. Hon gick förbi den för att sedan gå tillbaka och undersöka vad det var som luktade husse. Det blir en bra spårhund av den där lilla!

Rumba fick uppletande av spår och ett kort spår. Uppletandet har blivit mycket, mycket bättre! Nu analyserar hon istället för att ha en bestämd åsikt. Idag gick hon fram och tillbaka ett par gånger innan hon bestämt sig för åt vilket håll spåret gick. Spåret i sig var inget problem.

Loova fick ett spår med direktpåsläpp då jag inte kände igen henne igår. Lite kortare liggtid fick hon också. Hon var bättre än igår men jag saknade lite av det normala trycket i henne. Jag tror att den ökade liggtiden gör henne osäker och jag har en plan. Även själva uppletandet av spåret verkar göra henne osäker men jag har en plan även för det. Först ska vi dock kolla om hon har urinvägsinfektion.

1 Comment So Far

ulla-Brith Persson says:

Kul att läsa era spårrapporter. När jag tränar spår tänker jag att appellen är svårast pga det korta liggtiden spåret har. Doften har inte koncentrerats till marken utan är som en lufttunnel som blåser runt. Därför vill jag fort ha minst 60 minuters liggtid. Sen har jag apportering av alla pinnar. Hunden ska plocka pinnen och komma till mej med den. Sen blir blir det byte och en lekstund. Det har funkat på 3 hundar hittills. Hoppas att Loova inte är sjuk !


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *