Loova är parad!

Ibland händer saker lite fortare än vad vi räknar med. Vi hade beräknat att Loova skulle börja löpa i oktober men vår fröken tyckte att det var dags nu i augusti. Minns ni att jag tyckte att det var något märkligt med Loova som jag inte kunde sätta fingret på för ett tag sedan? Jag misstänkte urinvägsinfektion. Loova kollades upp hos veterinär utan att något fel hittades. Jag och veterinären skämtade om att det var bäst att förbereda sig för löp. Det var ju sant! Inte riktigt vad jag hade förväntat mig!

Det där med lämplig partner till Loova har vi stött och blött under en lång tid. Till slut föll valet på en korthårig hane. Det är inte första gången vi tänker en kombination med korthår. Dessvärre har det inte blivit valpar tidigare. Nu hoppas vi på valpar!

Loova är parad med Ole, Perfect Image Icing On The Cake. Han är en hane som jag följt sedan han var valp och jag hotar matte Jessica ofta med att jag tänker stjäla honom och tävla honom i bruksklasserna. Jag tror att han hade kunnat gå långt och än har jag inte gett upp hoppet om hans matte. Ole är korad, har gjort ett fint MH, besökt en massa utställningar och fått en hel hög med fina utställningstitlar från hela Europa.

Vi tror att det blir trevliga träningskompisar av denna kombination. Vad pälslängden anbelangar blir det garanterat korthår men vi hoppas att Ole bär på gen för långhår. Det vet vi först när valparna föds. Oles pappa har lämnat långhårsvalp tillsammans med en korthårstik så håll tummarna för att Ole fått den genen av sin far.

Tycker du att det låter lika spännande som vi tycker hör av dig till oss.

1 Comment So Far

Carro says:

Och tittar man långt tillbaka i stamtavlan så hittar man hundar som Toker hade i stamtavlan. Tur för mig att jag inte ska ha någon mer hund för den här kombinationen är lockande


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *